Brammetje Baas is nu ook te zien in het theater

brammetje-baas-theater-trotse-moeders-1Na het boek van Tamara Bos en de daarop gebaseerde film is Brammetje Baas binnenkort ook als theatervoorstelling te zien. Brammetje Baas is een show vol korte avonturen met jongleren, goochelen, acrobatiek, muziek, zang, dans en gesprekken.

De DVD Brammetje Baas is hier in huis al meerdere malen bekeken, en hoewel ik zelf geen kinderen met ADHD heb, verduidelijkte het voor mij zeer sterk het gedrag van wat veel mensen “lastige” kinderen vinden. Kinderen met een creatief (en druk) brein, die een binnenwereld hebben die niet altijd samenvalt met de ‘echte wereld’. De film raakte me erg en ik kijk dan ook oprecht uit naar de theatervoorstelling!

brammetje-baas-theater-trotse-moeders-3

Hieronder wat algemene informatie:
Brammetje heeft heel veel vragen in z’n hoofd. Brammetjes hersenen zitten nooit stil, en hij zelf daarom ook niet. Zoals: hoeveel borden passen er op een stapel? Als het licht uit is, waar blijft het dan? Hebben mieren ook klaarovers om veilig over te steken? Of kun je ze beter een handje helpen? Als je op een stoel kunt zitten, kan een stoel dan ook op jou zitten? Of kan een stoel alleen staan? Hoeveel woorden zijn er met een ‘oe’? Hoe zou het zijn als álle woorden een ‘oe’ hadden? Allemaal vragen die Brammetje Baas (“Broemoetjoe Boes”) zich stelt. Vragen waar zijn hoofd mee volstroomt.

brammetje-baas-theater-trotse-moeders-2

Brammetje is een gewone jongen. Hij is dromerig én druk. En beweeglijk, soms heel beweeglijk, soms zo beweeglijk dat hij er zelf moe van wordt. (Misschien is hij toch niet zo’n heel gewone jongen.)

Producent: Van Engelenburg Theaterproducties
Voorstelling: Brammetje Baas
Speellijst, klik hier >>>>
Illustratie: Geert Gratama
Fotograaf: Andy Doornhein
Voor meer informatie bezoek de website www.vanEngelenburgTheater.nl of bel op 023-5315578.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Social Squad maakt er een feestje van in het theater

 3 zeer populaire social creators/TikTokkers Anique Dreamon, Emma Keuven en Jesse van Wieren nu in …

Share
Share