Botel Bibalo, Het geheim van de kapitein [recensie]

IMG_0251Spannende tijden voor Botel Bibalo… Bart en Bibi wonen op een oud schip. Hun vader is daar een botel begonnen. Er komen allerlei bijzondere gasten logeren en online krijgt Botel Bibalo steeds meer positieve reviews. Alleen de Hangsnor, zoals ze de oude zeekapitein noemen die in de buurt woont, kan nog steeds niet echt wennen aan drukte op de kade.

Als een stel gasten op een avond wel erg veel lawaai maakt, is voor hem de maat vol. Bart en Bibi horen hem de volgende dag bellen met de gemeente en de paniek slaat toe: gaat de Hangsnor ervoor zorgen dat hun vergunning wordt ingetrokken en moeten ze verhuizen? Want wat kan de Hangsnor met ‘BB’ anders bedoelen dan ‘Botel Bibalo’? Voor kinderen vanaf 7 jaar, met supergrappige tekeningen van Juliette de Wit!

Recensie:
Zoals beschreven is de vader van Bart en Bibi een botel begonnen. Dit levert Bart en Bibi spannende avonturen op. Het boek begint heel rustig met ‘het plan van Bart’.

Bart heeft bij toeval ontdekt, toen een gast van het hotel vast kwam te zitten in het trappenhuis, dat hij door de gasten te helpen geld kan verdienen. Dit geld heeft hij nodig omdat hij aan het sparen is voor een mooie boot. Het botel gaat steeds beter lopen en Bart probeert een centje bij te verdienen door onder andere de watertaxi. Er doen zich spannende situaties voor op het water in de taxi, maar of de gasten daar zo blij mee zijn…

IMG_0253 IMG_0254

Dat het botel beter gaat lopen heeft ook tot gevolg dat het wat drukker wordt op de kade. De oude kapitein met de bijnaam ‘de hangsnor’, die daar ook woont, kan niet wennen aan de herrie die de gasten maken op de kade en onderneemt daar actie op. Bart en Bibi zien hem met de gemeente bellen. Zou de kapitein er voor zorgen dat hun vergunning wordt ingetrokken? Maar hebben ze dat wel goed gehoord? Of betekende BB toch iets anders? De kinderen gaan op avontuur en gelukkig komt het goede nieuws dat alle papieren in orde zijn. Maar er mag geen herrie meer gemaakt worden op de kade.

IMG_0255 IMG_0252

Een leuk geschreven verhaal ondersteund met leuke tekeningen van Juliette de Wit. Botel Bibalo blijkt het derde boek te zijn na ‘Een spetterend begin’ en ‘Een spannende ontsnapping’, deze boeken hadden wij niet gelezen. Dit leek ook niet nodig om dit deel te kunnen volgen, het heeft ons alleen wel nieuwsgierig gemaakt naar de eerste twee delen…

Botel Bibalo 3 – Vivian den Hollander
Hardcover, 96 pagina’s, uitgeverij Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Waar is Dribbel?

Op TrotseVaders.nl schrijft Trotse Vader Eric stukjes over Nostalgie. Daarin gaat het over zijn herinneringen …

Share
Share