Lamaze – Kapitein Kalimari poppetje

Wat een vrolijk en kleurrijk poppetje! Dat is mijn eerste gedachte als ik dit testproduct uitpak. Ik denk dat mijn zoon van ruim 3 maanden oud dit een hartstikke interessant speelpoppetje zal vinden.

Volgens de verpakking is dit poppetje van Lamaze op twee manieren te gebruiken om mee te spelen: als bijthandschoen en als vingerpoppetje. De bijthandschoen is voor tijdens het tanden krijgen. Het poppetje heeft “knoopjes en krinkeltjes” om op te sabbelen en dat zou een baby verlichting kunnen geven. Mijn kind krijgt nu nog geen tandjes, dus deze functie kan ik nu niet testen en beoordelen. Maar als ik naar het materiaal kijk, dan geloof ik gelijk dat het kan helpen.

Wel kan ik het Kapitein Kalimari poppetje testen als hand- en vingerpoppetje. Ik gebruik ‘m eerst zelf als vingerpoppetje. Mijn zoon vindt het speeltje inderdaad erg interessant. Hij volgt de pop van links naar rechts en van boven naar onder. Hij gooit er zelfs z’n hoofd voor naar voren. Het poppetje blijft zijn aandacht trekken! Ik denk dat dat vooral komt door de mooie kleuren van Kapitein Kalimari. Het is gezellig om samen te spelen met dit vingerpoppetje. Dat vindt mijn zoon ook; af en toe kijkt het van het poppetje naar mij en lacht hij.

Dan doe ik het poppetje om zijn hand zodat hij er even alleen mee kan spelen. In het begin is ie toevallig drukker met z’n andere hand en heeft hij niet door dat Kapitein Kalimari om z’n andere hand zit. Maar als ik de aandacht naar zijn hand met Kapitein Kalimari trek, is die hand vanzelf interessanter. Hij steekt Kalimari in zijn mond en dan met name de “knoopjes”. Die knoopjes knisperen leuk. Ik vermoed dat dit best goed is voor de ontwikkeling van zijn handen!

De verkoopprijs van dit leuke poppetje ligt rond de € 12. Op het eerste gezicht vind ik dat wat duur, maar na het testen kan ik zeggen dat ik het er wel voor over zou hebben. Dit speelgoed trekt zeer sterk de aandacht van mijn baby en hij vindt het leuk ermee te spelen als hij ‘m op zijn hand heeft. Dit speelgoed is nog lang leuk en de kwaliteit is goed.

Er zijn ook andere sabbel poppetjes verkrijgbaar van Lamaze. Bekijk ze hier allemaal>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Lamaze take and tidy play mat

Dit Lamaze speelkleed is geschikt voor kinderen van 0 tot 24 maanden.  – Grappige gekleurde …

Share
Share