Wonen met planten [recensie]

Laat je door Caro en Rose meevoeren naar hun wereld vol prachtige vetplanten, luchtplanten, cactussen en tropische bloemen. Dankzij hun eenvoudige projecten, stylingideeën en adviezen over de verzorging van planten, leer je hoe je deze sterke en mooie soorten vertroetelt en in topconditie houdt. Voor je het weet, ontferm ook jij je liefdevol over allerlei groen in huis.

Laat ik maar meteen open kaart spelen…. ik ben een drama met planten. Waar bij mijn ouders thuis nog steeds veel planten staan die er ook al stonden toen ik nog thuis woonde (15 jaar geleden!) heb ik al een half tuincentrum aan planten in huis gehad waarvan geen één mijn goedbedoelde zorgen heeft overleefd. Maar.. toen werd de cactus helemaal hip en staan er ondertussen al een jaar 3 mooie cactussen in mijn vensterbank te pronken. Om ze nog jaren langer in leven te houden denk ik dat het voor mij erg nuttig zal zijn om Wonen met planten eens goed door te lezen.

Recensie
Het idee voor dit informatieve boek over vetplanten, luchtplanten en cactussen is ontstaan toen Rose en Caro het beheer over een wonderlijk mooi pand kregen waar een verzameling oude cactussen, vetplanten en tropische planten stonden.

 

Ondanks dat ze beide ouders met groene vingers hadden wisten beide niets van plantkunde. Met behulp van boeken uit de bibliotheek is het gelukt de planten in leven te houden en nieuwe soorten toe te voegen. Alle kennis die in de loop der jaren is opgebouwd, is samengebracht in Wonen met planten, met als doel dat de lezer een huis vol planten zal maken en voldoening zal beleven aan de realisatie van duurzaam design.

Op pagina 21 is een overzicht met uitleg van nuttige termen die in het boek staan, zoals vermiculiet, een mineraal dat drainage bevordert en voedingsstoffen en vocht vasthoudt. Daarna volgen enkele waardevolle tips over de aankoop en het vervoer naar huis van planten. Het ligt misschien voor de hand, maar als je een plant ziet die je mooi vindt, moet je allereerst naar het label kijken. Daarop staat hoeveel licht en water de plant nodig heeft en dan kun je beslissen of de plant wel of niet geschikt voor je is. Daarna volgt per plantensoort informatie over; water geven, snoeien en verzorging en veelvoorkomende ziekten. Tussendoor kun je genieten van prachtige foto’s van planten en ideeën om de planten mooi te stylen.

 

Na deze waardevolle informatie leer je hoe je zelf planten in en onder glas kunt houden. Met name tropische planten doen het goed in omgeving met een hoge luchtvochtigheid en die ontstaat al snel als je planten in glas houdt. Voor de plantenliefhebbers die nog een stapje verder willen gaan kun je lezen hoe je je eigen potten van beton en kokosvezel kunt maken.

Als je de smaak te pakken hebt en je planten zijn in goede conditie, dan kun je zelf je planten delen. De meeste kamerplanten zijn vrij makkelijk te vermeerderen en je hebt er behalve geduld niet heel veel voor nodig. Voor kinderen is het vermeerderen van planten ook een leuke manier om meer te leren over plantkunde.

Wonen met planten is met zijn 224 pagina’s echt een super handig boek voor mensen zoals ik, die planten heel mooi vinden, maar geen idee hebben hoe er mee om te gaan. Maar ook voor degene die de basiskennis al in huis heeft staan er ontzettend leuke en mooie ideeën in om de meest prachtige creaties met je planten te maken. Zeg nou zelf.. een huis wordt meteen een stuk gezelliger als er een paar mooie planten in staan!

Wonen met planten – Caro Langton & Rose Ray
Hardcover, 224 pagina’s, uitgeverij Spectrum
Bestel dit boek hier >>>>

 

 

 

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Op zoek naar bloemen en planten?

Wil je graag iemand spontaan verrassen met een cadeautje? Dan wordt er vaak gedacht aan …

Share
Share