Kiloknaller

cover kiloknallerPaul heeft één allesverslindende passie: eten! Het liefst eet hij de hele dag door. Hij werkt wel dat anderen in de lengte groeien en hij in de breedte. Paul houdt van aandacht, dus opvallen vindt hij geen probleem. Maar als iemand hem op een dag uitscheldt, verandert er iets. Hij wil niet meer naar school. Wat nu? Wordt hij voortaan gepest? Of kan hij zelf iets doen aan de manier waarop anderen hem zien?

Recensie
Toen ik naar de cover van Kiloknaller keek zoemde er in mijn hoofd iets bekends, maar ik kon er niet direct de vinger op leggen. Tot oudste dochter van 13 mij er op wees dat dit boek geschreven is door Paul Turner, die aan het tweede seizoen van The Voice of Holland heeft meegedaan. Oké, ik kon zijn naam echt een plaats geven.

IMG_8084
Paul Turner beschrijft in Kiloknaller een aantal jaren van zijn jeugd, waarin hij erg dik was en met overgewicht kampte. Eten was het belangrijkste dat er voor hem en zijn Innerlijke Vreetmonster (IVM) bestond. Maar het leven op de middelbare school is niet makkelijk en pubers zijn onderling hard voor elkaar. Het gevaar gepest te worden ligt voortdurend op de loer en dat realiseert Paul zich maar al te goed als hij een keer tussen neus en lippen door voor ‘dikzak’ wordt uitgemaakt.

IMG_8086

Paul besluit een en ander naar zijn hand te zetten en in Kiloknaller beschrijft hij hoe hij zich vooral met humor een plaats bij de populaire kids weet te verwerven. Het moment dat er een andere dikke jongen in de klas komt, is een eerste omslagpunt voor hem. Maar als hij wil leren jazzdansen en tapdansen, zit zijn lichaam echt in de weg en besluit Paul er iets aan te doen.

IMG_8087
Ik vind het heel bijzonder hoe eerlijk en open Paul Turner is in Kiloknaller. En hoe hij hiermee kinderen, die om wat voor reden dan ook, een hart onder riem probeert te steken. Voor hem was humor het sleutelwoord, terwijl hij daaronder natuurlijk niet gelukkig was. Toch heeft hij doorgezet. En hij was en is trots op zichzelf. Wat een mooie boodschap voor iedereen: wees trots op wie je bent!

IMG_8088
Tegelijk met Kiloknaller, dat primair gericht is op kinderen maar uiteraard door iedereen gelezen kan worden, heeft Paul Turner ook een editie voor volwassenen uitgebracht, ‘Mijn strijd tegen de kilo’s’.

FullSizeRender opdracht
Paul Turner is ambassadeur van Stop Pesten Nu. Wat lijkt hij mij hier ontzettend geschikt voor!

Kiloknaller leest vlot en makkelijk. Het is alsof Paul naast je op de bank zit en zijn verhaal vertelt, niet zonder zelfspot en humor. Een aanrader voor iedereen!

IMG_8089

Kiloknaller – Paul Turner
Jeugdboek, hardcover, 144 pagina’s, Uitgeverij Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

Hieronder de link naar het boek voor volwassenen:

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Indrukwekkende film Un Monde is Belgische Oscar inzending

Bij het zien van de trailer kreeg ik al kippenvel. Maar los van het thema …

Share
Share