Vet man, zo’n baby

Regina Romeijn begint het boek met een persoonlijk voorwoord: “Het zoveelste zwangerschaps- of afvalboek kun je denken, Dat is het ook. Maar dan anders. Ik ben een van die vrouwen die zich in de informatie-overvloed heeft gestort toen ze wist dat ze in verwachting was. … Maar ik ben ook een van die vrouwen die 24 kilo is aangekomen.”

Ook ik heb al verschillende zwangerschapsboeken in mijn handen gehad, maar dit boek is echt anders. Het is een aantrekkelijk boek, dat uitnodigt om gelezen te worden. De voorkant en binnenkant zijn voorzien van vrolijke (roze wanneer Regina schrijft en groen wanneer Guy aan het woord is) kleuren en ook de illustratie op de voorkant is leuk gekozen.

Regina schrijft vlot waardoor het een makkelijk te lezen boek is. Ze haalt moeilijke medische termen uit de tekst, waardoor je niet “na hoeft te denken” tijdens het lezen. Verder maakt ze het boek persoonlijk door eigen echofoto’s en foto’ van zichzelf en haar dochter te plaatsen. Dat is een leuke toevoeging aan het boek. Dat ze puur haar eigen gevoel beschrijft is bijzonder om te lezen. Wanneer je over het algemeen als zwangere vrouw in gesprek komt met mensen, begint men over de “roze wolk”. Regina beschrijft op een mooie manier dat ze dolgelukkig is met haar zwangerschap, maar dat het niet alleen maar feest is. Dat is, als zwangere vrouw, fijn om te lezen.

De adviezen omtrent voeding en sport die Guy beschrijft in het boek zijn niet nieuw en daardoor ook niet onbekend. Desondanks is het goed om de adviezen bij de hand te hebben als je zowel tijdens als na je zwangerschap aan de slag wilt met sporten.

Het is inderdaad, zoals Regina zelf in het voorwoord beschrijft: een zoveelste zwangerschaps-afvalboek. Maar het is een boek die ik iedere zwangere vrouw aan wil raden. Het boek is laagdrempelig en er wordt veel herkenning gevonden in de situaties die beschreven worden. De adviezen over voeding en sport zijn een mooie aanvulling, al is het ook zo beschreven dat het niet opdringerig is. Het is aan de lezer wat zij met deze informatie doet. Zit je niet te wachten op sport en voeding advies, dan kan je dit zonder het verhaal te verliezen, goed overslaan.

Wat mij betreft een goed geslaagd boek dat ontzettend leuk is om te krijgen als je zwanger bent en anders zeker een aanrader om zelf te kopen.

Vet man, zo’n baby – Regina Romeijn en Guy van der Reijden
Zwangerschapsboek, paperback, pagina’s,
Bestel dit boek hier>>

About Malu

lambertmalu@gmail.com'
Ik ben Malu, pedagoge en sinds januari 2013 moeder van een zoon. Samen met de liefste man van de wereld woon ik in Tiel. Lange strand of boswandelingen zijn activiteiten waar ik erg van geniet. Verder hou ik van gezelligheid en op stap gaan met vrienden, lekker op de bank genieten van een kop thee en goed boek of het schrijven van blogs.

Check Also

Je oude lichaam terug na de zwangerschap, hoe doe je dat?

Als je net bent bevallen zal je lichaam moeten herstellen, je hebt immers een zware …