Mees Kees op kamp [interview]

Na het enorme succes van de film Mees Kees, komt er  een vervolg op deze film: Mees Kees op kamp. De opnames voor deze film starten eind juni 2013. Willem Voogd, oftewel Mees Kees zal nu ook weer de rol van stagiair op zich nemen. Sanne Wallis de vries, die beter bekend staat als de directrice Dreus, zal wederom de rol van de strenge directrice op zich nemen.

Mees Kees op kamp…de titel zegt het al. Mees Kees gaat op kamp. Nou ja, kamp… Het moet van directrice Dreus vooral een leerzame werkweek worden. Dus hebben ze een streng werkplan meegekregen. Maar dat is natuurlijk geen probleem voor Mees Kees. Zwemmen is immers ook werken en je gaat natuurlijk niet naar het museum om zeesterren te bestuderen. Zeesterren kun je veel beter in zee bestuderen… Was het maar een werkmaand of nog beter… een werkjaar!

Naar aanleiding van deze film, was het aan mij de eer om Willem Voogd en Sanne Wallis te interviewen;

Vragen aan Willem Voogd

Was je enorm verrast door het grote succes van de film Mees Kees?
Ja heel erg verrast! Ik hoopte dat het een mooie film zou worden die door het publiek gewaardeerd zou worden, maar dat er zó veel mensen heen zijn gegaan had ik niet verwacht of op durven hopen.

Wat vind je het leukste aan je rol van Mees Kees?
Het is een rol die veel vrijheid heeft om grappige of vreemde dingen uit te proberen. Mees Kees is in het begin een vrij onzeker en naïef personage waarmee Barbara en ik hebben geprobeerd dat een leuk licht en slapstick achting karakter aan mee te geven.

Mag/kun je al iets vertellen over de film Mees Kees op kamp?
Er is nog niet zoveel te vertellen, maar ik heb natuurlijk ontzettend veel zin in de opnames.

Gaat Mees Kees met dezelfde klas op kamp, of krijgt hij een andere klas?
Zie vorig antwoord

Hoe is het om te werken met een cast waarin zoveel kinderen zijn?
Soms is het vermoeiend om met zo veel kinderen op de set te staan. Ze hebben zoveel energie en schieten werkelijk elke kant uit! Maar los daarvan is het ook heel erg leuk met zoveel kinderen op de set. Ze zijn vrolijk en spelen vanuit hun intuïtie wat vaak voor mooie verassingen zorgt op camera.

Vragen aan Sanne Wallis de Vries

In de film ben je de strengste directrice die er bestaat. Hoe is het om die rol te spelen?
De directrice Dreus is volgens mij niet zozeer streng alswel neurotisch. Om de boel (de kinderen) onder controle te houden, moet iedereen zich volgens Dreus aan de regels houden, anders gaat het mis. Het is vooral heel leuk om een neurotisch iemand te spelen, omdat je het op allerlei manieren tot uiting kan brengen; uitschieten met je stem, fysiek gespannen zijn, opeens te hard met de deur slaan, heftig onder je oksel krabben.. heerlijk.

Krijg je op straat veel reacties op je rol als directrice Dreus?
Niet per se heel veel, maar wel altijd leuke. Reacties van kinderen zijn ook zo leuk; die gaan Dreus vaak nadoen (“ik hoor jullie helemaal op de gang”), gewoon, zo, op straat. Vind ik heel grappig.

Mag/kun je al iets vertellen over de film Mees Kees op kamp?
Nee, maar ik heb er ontzettend veel zin in. Het zal een feestje zijn om iedereen weer te zien die aan de film meewerkt, van make-up tot regie tot Willem Voogd, die Mees Kees speelt en natuurlijk alle kinderen!

De opnames starten eind juni. Betekend dit dat jullie géén zomervakantie hebben?
Er is mij beloofd dat ik 3 weken zomervakantie overhoud!

En een vraag namens mijn kinderen; Bent u in het echt ook zo streng of bent u in het echt veel liever?
Om nog even voor Dreus op te komen: ze is echt wel lief hoor!  En ikzelf ben uiteraard in het echt superlief. Maar voor mijn eigen kinderen af en toe ook wel streng, anders krijg je verwende kinderen. 🙂

Mees Kees op kamp zal naar verwachting in december 2013 te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share