Komt een dier bij de dokter

Wie wil dat nu niet? Logeren bij je opa die naast de dierentuin woont en daar als verzorger werkt? De tweeling Bram en Bente gaat in Komt een dier bij de dokter logeren bij opa, als hun ouders zoveel ruzie maken dat het thuis echt niet meer gezellig is. Vanaf de voordeur van opa is het maar tien stappen naar de zij-ingang van de dierentuin. En in de dierentuin werkt Dokter Henk, Bram en Bente mogen hem helpen. Helaas wordt opa ziek en moet hij naar het ziekenhuis. Het bevalt opa niet in het ziekenhuis en hij gaat ervandoor. Op een gegeven moment zijn ook Bente en Bram hun opa echt kwijt …

Komt een dier bij de dokter is echt weer een boek dat met veel genoegen door mijn jongste dochter van zeven is gelezen. Het eerste pluspunt is al dat dieren een belangrijke rol spelen in het boek, volgens mij een thema waar kinderen nooit op uitgekeken raken. Ik moest ook gelijk denken aan het eerste deel van Superjuffie, dat zich ook in en rond een dierentuin afspeelt. Ze vond het boek leuk, grappig, een beetje spannend maar beslist niet eng, en het sprak enorm tot haar verbeelding. Ze was er zo enthousiast over dat grote zus van elf Komt een dier bij de dokter ook maar even is gaan lezen.

Daar had ze groot gelijk in. Komt een dier bij de dokter is een erg leuk boek, het leest makkelijk en snel, het is grappig en de tweeling Bente en Bram beleeft echt een avontuur. Volgens mij alle ingrediënten voor een leuk kinderboek, om voor te lezen en om zelf te lezen, bij elkaar. Wat mij dan ook weer erg aanspreekt is dat dokter Henk ook echt bestaat. Hij werkt in Burgers’ Zoo. Bouwien Jansen heeft hem in het echt een poosje gevolgd en zo inspiratie en informatie voor Komt een dier bij de dokter opgedaan.

Komt een dier bij de dokter – Bouwien Jansen
kinderboek, paperback, 128 pagina’s, Moon
Bestel dit boek hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Terug in Burgers’ Zoo: wat is er veranderd?

Ein-de-lijk konden we weer naar Koninklijke Burgers’ Zoo. Na een lange periode van voorzichtig zijn …