Durf jij ook op expeditie?

Alle avonturiers opgelet! In Expeditie Ecodrome Zwolle wacht een dag vól ontdekkingen. Peddel maar ‘ns door het moeras of duik onder in de monstertunnel vol hongerige piranha’s. In dit park stap je van het ene avontuur in het andere! Zet je kompas dus richting Zwolle!

Deze enthousiaste kreten las ik in de folder van het Ecodrome en ik moet zeggen dat dit en de leuke foto’s mij nieuwsgierig maakten. Toen ik zag dat we er gratis heen konden met onze museumjaarkaart, was de keuze snel gemaakt. In de auto richting Zwolle!

Weerafhankelijk
Een beetje goed weer is wel prettig, aangezien er ook veel buitenactiviteiten zijn en bovendien zijn er diverse paviljoens en dan is het prettig als je niet steeds door de stromende regen moet. Na binnenkomst wandelen we de ijstijd in en staan we al snel oog in oog met een reusachtige mammoet. Nou ja… oog in oog? We voelen ons vooral erg klein onder dit enorme dier! In het mammoetgraf kan mijn dochter heerlijk aan haar toekomst als archeologe werken. Deze zandbak is namelijk wel heel bijzonder en bevat eeuwenoude geheimen. Echte mammoetbotten opgraven en voorzichtig alle zand met een kwast verwijderen… Daarna natuurlijk snel opzoeken wat voor bot jij hebt gevonden.

Maar ook kun je op avontuur gaan in de jungle expeditie of verken jij liever het moeras? Maak in een halve wereldbol een reis door de tijd en maak kennis met diersoorten over de hele wereld. Een bezoekje aan Ecodrome is een fantastisch dagje uit waarbij leren en spelen met elkaar worden verbonden. Door de doe activiteiten zullen kinderen het enorm leuk vinden en natuurlijk is het avontuurlijke aspect van echte expedities een goede prikkel. Terwijl kinderen vooral heel veel plezier hebben, steken ze ook nog heel veel op tijdens dit spel. Moe – maar zeker voldaan – stappen wij na een dagje Ecodrome weer in de auto richting huis. Absoluut een aanrader voor jong en oud!

Voor de actuele informatie kijk op www.ecodrome.nl.

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Ecodrome nu of nooit!

Per 1 april 2012 stopt Gemeente Zwolle met de jaarlijkse subsidie van één miljoen euro aan …

Share
Share