Kids in huis: pas er je interieur op aan!

Wie kinderen heeft, kent het ongetwijfeld: het kost je meer uren huishouding dan voorheen. Logisch, want ze kruipen, spelen en “kliederen” hoogstwaarschijnlijk meer door het huis dan je partner. En daarom is het advies aan jou als Trotse Moeder: maak het jezelf gemakkelijk en pas je interieur een beetje aan op de kids. Zodat het veilig én mooi is. Hoe?

Kies een easy vloer!
Tegels zijn te hard en koud, en een vloer van tapijt is al snel te “vlekgevoelig”. Heb je kleine kinderen in huis, dan is een onderhoudsarme, niet te dure vloer wel aan te raden. Kies bijvoorbeeld laminaat of vinyl. Een goede oplossing die áltijd werkt, ook wanneer je helemaal niet de optie hebt om een nieuwe, kindvriendelijke vloer te leggen: koop een lekker zacht en warm vloerkleed speciaal voor de speelhoek of speelkamer. Zo kan jouw kind lekker veilig, zacht en warm spelen. Mocht het vloerkleed na verloop van tijd vies of “op” zijn, dan vervang je het gewoon.

Opbergruimte is alles!
Je wilt dat je kinderen lekker kunnen spelen in huis, maar je wilt ook rust in huis wanneer de kids eindelijk op bed liggen. Logisch. Daarom is opbergruimte enorm belangrijk in een woning waar kinderen wonen. Zo kun je ’s avonds al het speelgoed opbergen en ’s ochtends weer tevoorschijn halen. Kies je voor kasten en kisten als opbergruimte? Let dan wel op het volgende puntje…

Zorg dat je geen “klimrekken” hebt
En dan bedoelen we niet echte klimrekken, maar kastje, kisten, stoelen of andere meubelen die door kleine kinderen gebruik (kunnen) worden om op te klimmen. Hier komen immers ongelukken van en dat wil je natuurlijk voorkomen. Heb je pas je interieur aangepast? Ga dan eerst eens een middag je kind zitten observeren in huis, voordat je het in zijn/haar eentje loslaat in huis, zonder dat er continu toezicht is.

Stopcontactbeveiligers
Een eenvoudige maar oh zo belangrijke beveiliging die jij als moeder móet gebruiken: stopcontactbeveiligers. Eenvoudig te koop bij de Action, Hema of online bij bijvoorbeeld Bol.com. Een kleine investering qua werk en tijd, maar absoluut onmisbaar.

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Hoe Corona-veilig is Center Parcs? Wij probeerden het uit….

Best spannend, op vakantie gaan in “Corona-tijd”. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een …