Het babyweetjes kaartspel

Het babyweetjes kaartspel is een spel van Identity Games dat volgens de verpakking geschikt is voor nieuwe mama’s en papa’s. Het spel is opgezet als een soort van Triviant maar dan zijn alle vragen zwangerschaps- en babygerelateerd. Het idee van het spel is dat je allerlei dingen te weten komt over zwanger zijn en de eerste maanden van de baby. Is het spel hier echt voor geschikt?

Recensie
Ik heb moeite met dit spel, vooral voor wie het bedoelt is. Het idee is dat je er van alles over de baby en de zwangerschap mee kunt leren, maar als je voor de eerste keer zwanger bent dan koop je een boek waar al die informatie instaat. Je haalt je informatie niet uit een spel.

Het is naar mijn mening een artikel dat mensen die een kind verwachten cadeau gaan krijgen en daar dan heel blij mee moeten zijn.

Als je het spel dan eenmaal in huis hebt, met wie speel je het? Het is volgens de verpakking geschikt voor mensen van 18 jaar en ouder maar de vormgeving van het spel zal mijn inziens vooral aanslaan bij tienermeisjes.

Als je partner het voornoemde babyinformatieboek niet al gelezen heeft kan hij of zij er misschien wat weetjes uithalen maar als je partner geen boek wil inkijken over de zwangerschap, waarom zou hij of zij dan dit spel willen spelen?

Ik heb het gespeeld met mijn niet zwangere, kinderloze vriendinnen van eind 20 en die deden echt mee om mij een plezier te doen en hadden er schoon genoeg van na een kwartier.

Het spel is volgens mij heel erg geschikt om te spelen met je dochter van 14 die wel dingen wil weten over mama’s nieuwe zwangerschap maar er geen gesprek over wil voeren. Anders lijkt het mij een goede tool om tienermoeders wat informatie te geven als ze geen interesse tonen in hun zwangerschap.

Dit spel zal met veel goede bedoelingen aan een hoop verwachtende koppels worden gegeven. In een gekke bui zal het één keer gespeeld worden en daarna zal het een roemloos einde tegemoet zien achterin de spellenkast naast het incomplete scrabblespel.

Baby Weetjes Kaartspel – Identity Games
Bestel dit boek hier>>

Share

About Lana van Leeuwen

info@lanavanleeuwen.nl'
Slechte huisvrouw met ambities, ooit zal het huis blinken. Maakt radio, tv en lekkere taarten. Verliest zichzelf in huisvrouwenhandboeken uit de jaren 50 maar eist wel dat man de afwas doet. Moeder van een kleine babyman.

Check Also

Geef oma een kus – een hilarisch kaartspel

Deze oma lijkt op de oude oma’s van vroeger. Van die oma’s die je een …

Share
Share