Genieten van je bevalling

Een kind baren is een unieke ervaring en voor de meeste vrouwen een bijzondere fysieke en emotionele ervaring. Te vaak wordt deze ervaring benaderd met zorgen of zelfs angst en laten we haar beïnvloeden door externe factoren. In ‘Genieten van je bevalling’ tonen bevallingsexpert Elizabeth Davis en Debra Pascali-Bonaro aan dat er een manier is om de kracht en intimiteit die het bevallingsproces eigen is, opnieuw te ontdekken. Zij geven uitgebreide aanwijzingen in dit inspirerende en praktische handboek, met als doel de bevalling zo ontspannen en liefdevol mogelijk te laten verlopen. Dit betekend bijvoorbeeld dat je je al tijdens de zwangerschap afstemt op je kind, dat je de meest ideale locatie voor de bevalling kiest en onnodige procedures en onderzoeken vermijdt.
‘Genieten van je bevalling’ laat zien hoe je het heft in eigen handen kunt nemen bij de geboorte van je kind. Je leert te vertrouwen op je persoonlijke kracht, zodat je een actievere rol kunt spelen in het ervaren van een gedenkwaardige, plezierige of zelfs orgastische bevalling.

Elisabeth Davis is al meer dan dertig jaar verloskundige, auteur, spreker en gezondheidsspecialist.
Debra Pascali-Bonaro is doula-trainer en documentairemaakster en geeft regelmatig lezingen over verloskunde. Beide vrouwen wonen en werken in de Verenigde Staten.

Recensie
Ik had al twee geweldige dochters op de wereld gezet, toen ik – zwanger van nummer 3 –  dit boek in handen kreeg.  En hoewel mijn bevallingen vlot en zonder complicaties waren verlopen, was ik er geen ster in. De titel van het boek ‘’Genieten van je bevalling’ wekte dan ook mijn nieuwsgierigheid.

Het boek is opgedeeld is drie delen:
Deel 1: Hoe je kunt genieten van je bevalling. Een stappenplan
Deel 2: Orgastisch bevallen: een handleiding per periode van 3 maanden
Deel 3: De verhalen. Een verzameling van uiteenlopende bevallingsverhalen, met de gezamenlijke ervaring dat bevallen heel plezierig of zelf orgastisch kan zijn.

Ik schrijf deze recensie met dubbele gevoelens. Het boek is geschreven door twee Amerikaanse dames. En gebaseerd op de Amerikaanse en zeer medische wijze van bevallen. De schrijfsters zijn het niet eens met deze manier van bevallen en schoppen behoorlijk tegen de medische wereld. Nu gaat de “Amerikaanse manier” van bevallen mij ook te ver. Bevallen is immers iets natuurlijks en niet per definitie medisch. Maar de toon van de eerste hoofdstukken, wekte mijn irritatie. Erg jammer, want hierdoor kostte het mij moeite om verder te lezen.
Gelukkig kwamen daar in deel drie de bevallingsverhalen. Deze zijn soms wat zweverig, maar over het algemeen mooi om te lezen en maken iedere (zwangere) vrouw weer bewust van haar eigen kracht en kunnen.
Hoewel dit dus niet mijn boek was, heb ik er wel een paar waardevolle lessen uitgehaald: vertrouw op het kunnen van je eigen lijf, zorg er goed voor en durf los te laten.

 

Genieten van je bevalling – Elizabeth Davis & Debra Pascali-Bonaro
Paperback, Uitgeverij Altamira
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Veilig bevallen – Beatrijs Smulders [recensie]

“Veilig bevallen: het complete handboek voor de bevalling” schreef de bekende verloskundige en auteur Beatrijs …