Thomas de Stoomlocomotie show in Koningin Julianatoren [verslag]

IMG_3341Alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen in september 2015 maakt het populaire, blauwe treintje Thomas de Stoomlocomotief een tussenstop in de Julianatoren! Daar geven Thomas en zijn vrienden een stomend optreden. Zing en dans mee met de vrolijke liedjes, bekend van TV. Na de voorstelling mag je uiteraard met Thomas op de foto. Kom jij ook? Iedereen instappen! Op volle kracht, vooruit!
IMG_3415

De show duurt 20 minuten en is te zien in de Circustent achter in het park om 11.30 uur, 12.30 uur, 15.30 uur en 16.30 uur. Deze show is bij de toegangsprijs tot het pretpark inbegrepen.

Thomas de Trein show in Koningin Julianatoren op zaterdag 5 september 2015 – verslag
Vol verwachting en enthousiasme vertrokken wij op deze regenachtige zaterdag richting Apeldoorn, op weg naar de Thomas de Stoomlocomotief¬†show in Koningin Julianatoren. Terwijl we in een combinatie van zonnestralen en regendruppels stonden te wachten tot de tent open ging konden we bij de stand allerlei leuke dingen van Thomas bekijken als puzzels, kleurboeken en rugtassen. De merchandise was goed op orde ūüėČ

IMG_3336

In de prachtig verlichte circustent namen we plaats waar de conducteurs van de voorstelling zich ontfermden over de kinderen die vooraan op krukjes konden zitten en al snel ging de show van start. Een vrolijk mengsel van zeer enthousiaste acteurs die zeer goed dansten en zongen en een mooie tent met geinig decor was voor de komende twintig minuten ons prima vermaak.

IMG_3340

Al snel verscheen ook “de dikke controleur” al zingend op het podium en toen het gordijn openging bleek daar de prachtige Thomas locomotief te staan, met echte stoom en inclusief zijn bekende geluidjes en bewegende ogen en mond. Er werd volop om interactie met de zaal gevraagd en onze dochter stond dan ook binnen no time van haar stoel op om mee te dansen. Weliswaar nadat ze moed had gevat haar handen voor haar oren weg te halen want het geluid vond ze nog wel wat hard.

IMG_3344

Het verhaal was eenvoudig en ook goed te behappen voor de jongste Thomas fans. Er moesten namelijk 3 klussen worden gedaan en samen met het publiek moest bedacht worden welke locomotief het meest geschikt was voor welke klus en hoe de locomotieven dan konden weten wanneer ze moesten vertrekken. Met veel geroep en gefluit uit de zaal en de oplettendheid van vele Thomasfans die de andere locomotieven ook van naam wisten werd het een gezellige boel.

IMG_3354En ineens was de show al af. Perfecte getimed. Ik had nog geen moment gedacht, is het nu al bijna af? Want mijn kinderen leken het ook nog helemaal niet zat te zijn. En dat is een absoluut pluspunt: ik vind voorstellingen voor kinderen vaak toch nog te complex en vaak ook te lang.

Als kinderen hun concentratie beginnen te verliezen ben je eigenlijk al te laat. Nu zat iedereen er nog heerlijk in en waren de kinderen vol enthousiasme toen de show af was en werd aangekondigd dat ze op het podium met Thomas en de dikke controleur op de foto konden gaan. Dat werd keurig geregeld door de acteurs zelf.

Ik vond het erg leuk om het enthousiasme bij de spelers te zien die echt betrokken waren bij de kinderen en niet voor de zoveelste keer hun bandje afdraaiden. En dat vond ik eigenlijk het opvallende thema van de hele dag in Julianatoren: de klantvriendelijkheid, betrokkenheid bij de kinderen en goede sfeer die daarmee gecre√ęerd werd.

IMG_3378

Nu hadden we mazzel dat het niet zulk prachtig weer was en het dus rustig in het park. En ook de mensen bij de attracties, het restaurant en het loslopende ander personeel, al dan niet verkleed, waren zeer vriendelijk. Zo hebben onze kinderen verschillende keren geknuffeld, gehi-fived en geposeerd met Jul en Julia de muis in diverse varianten. Hier werd uitvoerig de tijd voor genomen, de kinderen werden wat geholpen als ze het spannend vonden etc.

IMG_3452

Na veel plezier in verschillende leuke attracties waar we of met zijn vieren of onze kinderen met z‚Äôn twee√ęn in konden, van vliegende muizen tot treintjes tussen kabouters en van reuzenrad tot mega-carrousel, en een (goed betaalbare) prima lunch in het restaurant, zijn we nog naar de Piratenshow van Jul en Julia geweest en dat gaf de dag een vrolijke afsluiter.

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

K3 РVleugels [première-verslag van de nieuwe show van K3]

Het verslag van de premi√®re van de nieuwste show van K3: Vleugels komt van mijn …

Share
Share