TommeeTippee Closer to Nature set

Toen mijn dochter geboren was heb ik een TommeeTippee Closer to Nature set aangeschaft. Deze bestond uit een handborstkolf, een sterilisatie box, zuigflesjes en kleine potjes om melk in op te slaan.

Hand borstkolf
Ik heb de handborstkolf slechts een enkel keertje gebruikt, meer om het uit te proberen want ik heb namelijk de mazzel gehad dat ik altijd bij m’n kleine meisje kon zijn en haar zelf heb kunnen voeden. De handborstkolf was eenvoudig in gebruik en makkelijk schoon te maken. Ook ideaal met de sterilisatie box. Toch zou ik zelf niet zo snel meer voor een handborstkolf kiezen, want ik heb nogal kleine handjes, dus na een aantal keer de hendel te hebben bediend werd dit best zwaar.

Bewaarpotjes voor moedermelk
De potjes om melk in op te slaan vond ik erg klein, dus die heb ik niet daarvoor gebruikt. Het kolven kon je rechtstreeks in de flessen doen, of in die kleine potjes. Toen m’n kind aan vaste voeding toe was, heb ik deze kleine potjes gebruikt om fruithapjes of groentehapjes in te doen. Ze zijn dus toch nog goed van pas gekomen.

Ik had voor de flesjes gekozen omdat ze goed aansluiten bij de borstvoeding. In mijn geval klopte dit inderdaad, mijn dochter had er geen problemen mee om uit een flesje te drinken en ook uit de borst dronk ze prima.

Spenen voor de flesjes
Mijn dochter had nogal een flinke zuigkracht, dus gebruikte ik in het begin de spenen nummer 1. Vanaf 6 maanden heb ik spenen nummer 2 erbij gekocht. En vanaf 9 maanden heb ik nummer 3 gekocht. Voor haar was dit dus prima te doen, mede dankzij haar grote zuigkracht. Zelfs nu nog drinkt ze haar melk afwisselend uit een fles met speen 2 en speen 3. De Y-speen, bedoeld voor pap, daar drinkt ze helemaal niet uit, die speen heeft ze vanaf het eerste moment geweigerd. Evenals andere merken flesjes, daar heeft ze ook nooit uit willen drinken.

Bij de spenen moet je erop letten dat het antikoliek ventiel in het midden van het schroefdraad hebt zitten. Maar zowel bij de spenen als bij de antilek dop is het zo dat je die er nooit scheef op kunt doen.

Lekvrij
Uiteraard drinkt ze nu ook andere dingen dan alleen melk en die drinkt ze (onder andere) uit een TommeeTippee Explora First Sips. Ik vind het echt een erg groot voordeel dat het allemaal op elkaar past, dus het handvat van dit flesje past op de zuigflesjes en de spenen passen ook op dit flesje. Hij is ook écht lekvrij en dat is ook wel zo prettig. We kunnen hem dus ook gewoon in de auto of onderweg gebruiken.

Voor ons geld dus inderdaad hun slogan: TommeeTippee, geliefd bij baby’s. Aanbevolen door ouders.

Lees ook:
Recensie: Nieuwe producten van Demak’up
The Shrunks kinder logeerbed
Scheef hoofdje door onjuist gebruik kinderstoeltjes

Share

About Martine

bodrumlover1@live.nl'
Ik ben een getrouwde vrouw en trotse thuisblijfmama van een dochter geboren in juni 2010.
Share
Share