Cadeautips voor kleinere budgetten

De feestdagen staan voor de deur en dat zijn nu eenmaal dure maanden. Met een beetje creativiteit kun je echter heel veel leuke en goedkope cadeautjes kopen voor in de zak van Sinterklaas of voor onder de Kerstboom.

snoep-sintPraktisch èn leuk
Wanneer je een klein budget hebt voor de feestdagen, maar wel graag een leuke zak vol cadeautjes door Sint wilt laten afleveren, kun je ook cadeautjes maken van dingen die je kind toch al nodig heeft. Met andere woorden, dingen die je sowieso moet kopen voor je kind, zoals schoolspullen, nieuwe handschoenen, een muts of een sjaal, een andere rugzak, een nieuw dekbedovertrek.

Zó is ook kinderkleding leuk om te geven en te krijgen
Ook nieuwe kleding is een leuk cadeau, hoewel je kind daar misschien anders over denkt! Pak daarom maximaal twee stuks kleding in één cadeautje in en zorg dat je er een klein stukje speelgoed bij doet, zodat je kind toch enthousiast wordt bij het openmaken. Veel leuke kinderkleding is te koop bij V&D.nl ( de enige webwinkel die niet de roe kreeg van de Consumentenbond!) en er zijn een heleboel kleine cadeautjes te koop bij zaken als de Big Bazar, Action of Xenos.

Grappig inpakken
Een andere tip is om de cadeautjes grappig in te pakken: Stel je voor, je geeft je kind nieuwe sloffen of een pyjama cadeau, dan kun je dat op een leuke manier inpakken. Maak bijvoorbeeld twee pakjes van de sloffen, zodat je kind eerst de ene en dan pas de andere krijgt. Zo kun je ook een pyjamabroek in het ene pakje doen en het jasje in de andere. Of maak een themacadeau voor het slapengaan: een pakje met een nieuwe nachtjapon en een (voor)leesboek, en een pakje met sloffen en een nieuwe knuffel.

Zelf maken
Ben je een beetje handig met de haak- of breinaalden? Maak dan eens wat cadeautjes zelf. Een wintersjaal in vrolijke kleuren is zo gebreid. En een leuke handtas voor je dochter kun je makkelijk maken door te haken. Op Internet vind je veel DIY (do it yourself) blogs met tips en patronen. Wel oppassen dat het overdag niet zichtbaar is waarmee je bezig bent, dus de bollen katoen en de breinaalden steeds goed verstoppen!

Met deze tips kan ook jouw kind straks een leuke hoeveelheid pakjes uitpakken en blijft de schade voor je portemonnee beperkt!

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Een veelzijdig cadeau

Soms heb je een beetje hulp nodig. Je weet wel dat je iets moet doen, …

Share
Share