Yoko, je koelste vriend ooit

Ik zal heel eerlijk zijn; ik was al verkocht toen ik de omslag van Yoko, je koelste vriend ooit zag. Op de voorkant staat namelijk Yoko de kleine yeti, wat een schattig knuffelbaar lief wezentje lijkt dat zeg.

Yoko is door een onaardige dierenhandelaar uit de Himalaya naar Europa gehaald, om tentoongesteld te worden in de dierentuin. De dierentuin directeur ‘spaart’ namelijk bijzondere dieren. Yoko heeft weten te ontsnappen aan de dierenhandelaar en komt bij Pia terecht. Pia is ongelukkig, niet zo heel lang geleden is haar vader overleden en ze vindt niets meer leuk. Yoko zorgt er voor dat ze weer wat plezier in de dingen krijgt en ze doet haar uiterste best om Yoko te beschermen. Yoko mag het namelijk niet te warm krijgen, dan wordt hij ziek. En hij eet het liefste bevroren dingen, de diepvries van de moeder van Pia is al snel helemaal leeg. De avonturen van Yoko leiden tot grappige situaties en ik moest verschillende keren terug denken aan De pinguïns van meneer Popper.

Yoko, je koelste vriend ooit is een erg leuk boek voor kinderen vanaf 8 jaar om zelf te lezen. Yoko en Pia beleven een spannend avontuur en veel kinderen zullen gegrepen zijn door het hoge schattigheidsgehalte van Yoko. Het lijkt me ook leuk om dit boek voor te lezen aan mijn jongste dochter van bijna 7 jaar. Ze is echter zelf aan aan het boek begonnen en vindt dat niet nodig. Jammer hoor…

Dit boek is trouwens van de hand van dezelfde auteur als Heksje Lily. Ook Yoko is verfilmd en wij hebben de filmeditie van het boek gekregen. Er staan veel vertederende foto’s van Yoko in het boek.

Yoko, je koelste vriend ooit – Knister
kinderboek, hardcover, 140 pagina’s, Kluitman
Bestel dit boek hier>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Heksje Lilly en de kleine dolfijn

Buiten is het heel warm. Lilly zit met haar broertje in het badje. Ze spelen …