De fantastische vliegende boeken van Marius Mindermeer

De fantastische vliegende boeken van Marius Mindermeer is een prentenboek waarin het lezen van boeken centraal staat. Elk boek is uniek, want het verteld een eigen verhaal. Marius is een man die van boeken houdt. Hij leest heel erg veel, maar hij schrijft ook een boek. Een boek over zijn eigen leven. In zijn levensverhaal komt duidelijk naar voren dat je niet altijd grip hebt op de dingen die je overkomen. Maar het laat ook zien dat tijden veranderen. Zonder in te gaan op inhoudelijke zaken, toont het boek het wel en wee van een mensenleven. Het verhaal is mooi, de prenten maken echter dat het verhaal ook daadwerkelijk tot leven komt.

Het levendige karakter van de illustraties komt ongetwijfeld door het feit dat het boek is ontstaan vanuit een app. De korte animatiefilm “Fantastic Flying Books of Mister Morris Lessmore” verscheen in 2011 als app voor de iPad; dit was een soort digitaal prentenboek voor deze tablet. Apple plaatste deze app direct in de top vijf van nieuwe apps voor de iPad. Het bleek succesvol, want deze korte animatiefilm won zelfs een Oscar! Vanaf dit najaar is het verhaal dus ook als prentenboek verkrijgbaar.

De boodschap van dit verhaal vind ik mooi, het maakt duidelijk dat iedereen zo zijn eigen verhaal heeft te vertellen. Dat ieder leven bijzonder genoeg is om over te vertellen. De prenten zijn schitterend om te bekijken en de zwevende boeken in de lucht lijken daadwerkelijk te vliegen op papier. Dit maakt dat het boek een magische uitstraling krijgt. Echte boekenwurmen zullen zich herkennen in de wondere wereld van verhalen en zullen genieten van dit boek. Maar ook kan dit boek als stimulans werken om kinderen uit te dagen boeken te gaan lezen.

De fantastische vliegende boeken van Marius Mindermeer – William Joyce
Prentenboek, hardcover, 54 pagina’s, Rubinstein
Bestel dit boek hier>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …