Speelrecept

Sommige Trotse Moeders zouden wel een gebruiksaanwijzing bij hun kind willen, maar die wordt er niet bijgeleverd…. En een algemene handleiding is niet te schrijven want ieder kind is anders. Voor spelen is echter wel een richtlijn te maken, die voor ieder kind, jong en oud, maar ook voor iedere volwassene een haalbare manier is om te merken hoe leuk (en daardoor leerzaam en belangrijk) spelen is.

Speelgoedrecept / speelrecept
Speel iedere dag 30 minuten. Zo simpel is het. Gewoon iedere dag een half uur spelen! En dan niet in je eentje op je smartphone, maar gezellig samen aan tafel. Het kan een eenvoudig kaartspelletje zijn of een potje memory, maar ook even tijd maken voor een bordspel is heerlijk!

Onderbouwing
Dr. Ger Ramakers is ontwikkelingspsycholoog. Hij heeft het “speelgoedrecept” opgesteld waaruit bovenstaande quote afkomstig is. Het recept is op 7 november 2018 tijdens de bekendmaking van de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2018 gelanceerd en overhandigd aan Marc Dorsman, voorzitter van Stichting SpeelGoed Nederland.

In het recept worden de goede aspecten van spelen uiteengezet. Ger Ramakers werd door Chazia Mourali geïnterviewd en heeft zijn zienswijze verder toegelicht:

Samengevat

Voor meer informatie, klik hier >>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.