Oude Beer [recensie]

oude beer coverHet wordt tijd dat Oude Beer terugkeert naar de speelkamer! Oude Beer zit al heel lang in een doos op zolder, maar zijn vrienden zijn hem niet vergeten. Bertus Bruin en de andere knuffels komen in actie om Oude Beer weer veilig thuis te brengen.

Recensie
Knuffelbeesten zijn belangrijk voor kinderen, maar soms ook voor volwassenen. Denk hierbij aan een Oude Beer die je als kind koesterde en die je altijd hebt bewaard. Eentje waar voorzichtig mee moet worden omgegaan… Over zo’n speciale Oude Beer gaat dit verhaal.

oude beer  (2)In Oude Beer maken we kennis met een groepje knuffels die samen in de vensterbank staan. Ze missen hun vriend Oude Beer. Hij is alweer een tijd geleden naar zolder gebracht omdat de kinderen er te wild mee speelden. Maar de knuffelbeesten zijn bang dat de bewoners hem vergeten zijn en besluiten Oude Beer te gaan halen!

Er is echter wel een klein probleem. Hoe komen ze bij het luik dat naar de zolder leidt? De vrienden bedenken samen een plan; al zijn ze niet allemaal even veilig. Maar echte vriendschap laat zien dat als je iets echt wilt en je best er voor doet, je altijd wel een oplossing weet te vinden.

oude beer

Het verhaal is een avontuur op zich, waar de kleintjes zich zeker mee zullen vermaken. Het speelt mooi in op de fantasiewereld van kleuters dat knuffelbeesten echt leven en maatjes voor het leven zijn. oude beer (2)De sfeervolle prenten nemen je mee in het avontuur en wanneer er een knuffel valt, ben je geneigd je handen uit te strekken om hem om te vangen.

Schitterend prentenboek voor heel wat sfeervolle uurtjes!

Oude Beer – Jane Hissey
Bekijk op bol.comPrentenboek, hardcover, 36 pagina’s, De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share