Makedo – free play kit

Met Makedo maak je van alledaagse materialen steeds weer nieuwe objecten! Makedo moedigt je aan om je fantasie te gebruiken en creatief te zijn met de materialen om je heen. Met een flinke dosis fantasie maak je nu van kartonnen dozen bijzondere voertuigen, dieren et cetera.

Deze zogenaamde free play kit bevat:
– 29 plastic pennen
– 6 scharnieren
– zaagje om karton mee te zagen
– poster met voorbeelden

Recensie
De Makedo set wordt geleverd in een kartonnen koker, die helemaal vol zit met materiaal. Ik vind het een leuk concept: spulletjes om met oud papier (karton) aan de slag te gaan en leuke dingen te maken. Voor ouders is het aantrekkelijk dat het materiaal hergebruikt kan worden; het is een kwestie van uit elkaar halen en de scharnieren en plastic pennen kunnen weer gebruikt worden. Ik kan me zo voorstellen dat kinderen daar niet altijd gelukkig van worden, die van ons zijn er in ieder geval nooit zo’n voorstander van dat hun kunstwerken verdwijnen.

Om eerlijk te zijn: mijn twee dochters liepen niet echt warm voor het setje. Ze vinden knutselen leuk, maar grote ruimtelijke dingen maken, daar kunnen ze niet zoveel mee. De jongste van net 5 jaar had er al helemaal moeite mee zich voor te stellen wat ze met het materiaal kan doen, ondanks de voorbeelden. Ik denk dat zij, in combinatie met andere interesses, nog wat te jong is. Het zaagje vond ze overigens wel heel interessant.

Desondanks, de Makedo Free Play Kit is een leuke set voor kinderen die er van houden dingen te bouwen en creatief bezig te zijn. Doordat de materialen lekker groot zijn, ook geschikt voor kleuters met wat grovere motoriek. Het prikkelt zeker de creativiteit. Lastig is wel dat ze zelf moeten verzinnen wat ze gaan maken omdat er geen voorbeelden bij zitten. Er zijn ook sets van Makedo waarmee je stapsgewijs iets gaat make, zoals een robot of bloemen. Dat is zeker een beter idee voor de jongere kinderen

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Vlaggen voor op een kinderkamer

Wie aan decoratie denkt, komt al snel op foto’s voor aan de muur uit, of …

Share
Share