Squiz – herbruikbare knijpzakjes [recensie]

squiz-knijpzakjes-copyright-trotse-moeders-1Squiz zijn herbruikbare knijpzakjes in superleuke designs, die je zelf kunt vullen en weer hergebruiken. Ze gaan open aan de onderkant met een anti-lek zipper(+/- gewicht 70 kilo), zijn dus makkelijk te vullen en weer schoon te maken. Handig & praktisch voor mama, leuk & gezond voor kinderen! Ideaal voor onderweg en op reis!

Recensie
Dit klinkt echt “to good to be true”. Wanneer ik bovenstaande tekst lees, heb ik direct visioenen van mijn kinderen in de auto, met een knijpzakje fruit wat spontaan aan de onderkant los gaat….. squiz-knijpzakjes-copyright-trotse-moeders-2Ik was dan ook erg benieuwd naar de recensie items!

We kregen ter recensie de set ‘Carnaval’, met een inhoud van 130 per knijpzakje en de set ‘Sophie la Giraffe’ met een inhoud van 90 ml. Beide sets zien er vrolijk uit, in lieve kleurtjes. De ‘Giraffe’ set is qua vormgeving meer gericht op hele jonge kinderen. ‘Carnaval’ kan ook nog meegegeven worden in de lunchbox van een basisschoolkind.

We zijn voor beide sets verschillende inhoud gaan maken. Je kunt er uiteraard ook iets met groenten in doen, als een maaltijd voor onderweg of om in te vriezen zodat je altijd iets op voorraad hebt, maar het was ochtend en wij gingen voor ontbijt en fruithapje!

squiz-knijpzakjes-copyright-trotse-moeders-3 squiz-knijpzakjes-copyright-trotse-moeders-4
Voor het ontbijt namen we wat we in huis voorhanden hadden: vruchtenyoghurt, banaan, kiwi en ontbijtgranen. In de blender en daarna in de knijpzakjes. squiz-knijpzakjes-copyright-trotse-moeders-5Ná het vullen van het eerste zakje, ontdekten we een handige indicator waarop stond aangegeven tot hoe ver het zakje gevuld kan worden, wij hadden hem te vol gedaan (knoeiboel 1).

Bij het tweede zakje was ik vergeten eerst de dop er op te draaien (knoeiboel 2). Knoeiboel 3 kwam toen ik de onderkant van een van de knijpzakjes niet goed dicht had gedaan, waarschijnlijk was dat hetzelfde zakje als van knoeiboel 1 en zat er pap tussen de sluiting… Hierdoor kwam er een heleboel pap op de pyjama van mijn oudste.

Maar, wanneer je het keurig doet zoals de bedoeling is, is het perfect! De zakjes waren in no-time leeg en afhankelijk van wat je er in doet, heb je een prima ontbijt of tussendoortje voor je kinderen. Heerlijk voor onderweg, voor thuis, voor in de lunchtrommeltjes of wanneer ze ziek zijn.

squiz-ontbijt-copyright-trotse-moeders

Het fruithapje dan: we deden wat meer kiwi en banaan in de blender en voegden wat cranberry sap toe. Inmiddels hadden we een beetje meer ervaring en ging het vullen zonder knoeien.

squiz-knijpzakjes-copyright-trotse-moeders-6 squiz-knijpzakjes-copyright-trotse-moeders-7 squiz-knijpzakjes-copyright-trotse-moeders-8 squiz-knijpzakjes-copyright-trotse-moeders-9

Deze zakjes gingen in de koelkast en een dag later werden ze tussendoor als fruitsnack uitgedeeld. Dat was genieten voor de kinderen! Ze vonden het heerlijk en het was snel op. Deze kleinere variant ga ik gebruiken voor onderweg of tussendoor. En… er werd niet meer geknoeid, dus het lag echt aan mij dat het bij de eerste keer mis ging!

squiz-koelkast-copyright-trotse-moeders

De zakjes kun je schoonmaken. Handig is om dat direct na gebruik te doen en vooral de richeltjes snel schoon te maken wanneer je bijvoorbeeld ontbijtgranen hebt gebruikt, anders plakken deze snel vast. Onder de kraan zijn ze prima schoon te maken, maar ze mogen ook in de vaatwasser.

Ik vind dit echt een hele mooie vinding. Het is uiteraard beter voor het milieu dan de wegwerp-zakjes, maar het geeft je ook de mogelijkheid om de inhoud zelf te bepalen en aan te passen aan de voorkeuren van je kind(eren).

De Squiz knijpzakjes kun je hier bestellen >>>>

Voor (win)acties en tips, kijk op de Facebookpagina van Squiz, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Zo houd je zelfs de allerkleinste beestjes bij jouw kleintjes weg

Als jonge ouder wil je het beste voor je kleintje. Je schildert de kinderkamer met …

Share
Share