Dagboek van een muts – Zak er lekker door

Dagboek van een muts - zak er lekker door 3Nikki springt een gat in de lucht wanneer Brandon haar uitnodigt voor zijn verjaardagsfeest. Maar haar geluk is van korte duur: aartsrivale MacKenzie doet alles om Brandons aandacht te trekken. Tot overmaat van ramp kondigt de gymlerares aan dat Nikki en haar klasgenoten moeten meedoen aan een holiday on Ice-show. Maar hoe word je een ijsprinses als je NIET kunt schaatsen?

Recensie
Zak er lekker door
is het vierde deel van de populaire meiden boekenserie Dagboek van een muts. Dit vijfde boek (er zijn 2 boeken van deel 3)is een internationale bestseller en is net als alle andere delen geschreven door Rachel Renée Russell. Met de ondertitel “avonturen van een niet-zo-sierlijke ijsprinses” weet je dat het dit keer een winters boek is.

Mijn dochter van 9 jaar kent de boeken uit deze serie wel, maar meer van naam dan dat ze deze zelf gelezen heeft. Vriendinnen zijn er dol op en daardoor valt het boek gelijk al in de smaak. Oftewel ze valt gelijk aan. Ik kijk nog enigszins bezorgt. Het is wel een enorm dik boek; gaat het haar wel boeien en houdt ze het  vol tot het einde? Ik ben benieuwd…

Het is zeker een erg dik kinderboek, maar er staat gelukkig niet al te veel tekst op elke pagina. Het is dus zeker erg goed te lezen voor kinderen (ook in de bovenbouw van de basisschool). Het lettertype en de grote van de letters is dan weer iets waar ik op let, maar mijn dochter helemaal niet. Die vindt de stripachtige plaatjes erg leuk. “Dit maakt het boek erg gezellig en cool”.

Dagboek van een muts - zak er lekker door 2

Het boek is geschreven als een dagboek en gaat duidelijk verder in het leven van Nikki. Er wordt continu verwezen naar eerdere situaties die Nikki heeft beleeft en die je in voorgaande boeken kunt lezen. In het begin is het even wennen. Onbekende namen en alles is in de ik-vorm geschreven. Voor fans van de serie is het vast geweldig om oude scenario’s terug te lezen.

Dagboek van een muts - zak er lekker doorAls nieuwe lezer is het in het begin even omschakelen. Toch kan je het heel goed lezen zonder één van de eerdere boeken te hebben gelezen. Dit boek is een verhaal op zich, met twee verhaallijnen en zo makkelijk geschreven dat hij je gelijk meeneemt in het leven van Nikki.

Mijn dochter is er in ieder geval heel duidelijk en resoluut in. Dit boek is geweldig en ze wilt nu gelijk sparen voor alle delen uit deze serie.

Trouwens, tijdens het lezen kregen wij de indruk dat Nikki al op de middelbare school zit en dus een stuk ouder is dan mijn kinderen. Hierdoor snapt zij niet altijd alle grapjes. Misschien maar goed ook… Kan ze het over een paar jaar met veel plezier nog eens lezen!

Dagboek van een muts, zak er lekker door – Rachel Renée Russell
Bekijk op bol.comVierde deel in de serie “Dagboek van een muts” (5de boek)
Jeugdboek, hardcover, 368 pagina’s, Uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Het woeste boek van wolf en hond

 Wolf is wild. Hond is tam. Wolf woont in het bos op de berg. Hond …