Een lied voor de maan

De mol wil iets doen voor de maan. Die staat altijd alleen aan de hemel en krijgt nooit eens bezoek. Hij besluit een lied voor de maan te schrijven. Maar dat is moeilijker dan gedacht. Het moet rijmen, denkt de mol, en lopen. Of eigenlijk niet lopen, maar dansen. Een lied rijmt en danst.
Als hij klaar is gaat de mol ermee naar de sprinkhaan, die dirigent is van een orkest. Ze repeteren tot het helemaal goed is en ’s nachts geven ze een prachtig concert. Maar waarom kijkt de maan daarna zo triest?

Recensie
Een combinatie van twee klassiekers: een verhaal van Toon Tellegen en illustraties van Mance Post. Dit maakt een geweldig boek. Een lied voor de maan is op 11 januari 2012 verschenen, op de 87e verjaardag van Mance Post. Wat een prachtig eerbetoon zeg.

Een lied voor de maan is een mooi verhaal over een kleine mol die graag iets voor een ander wil doen. Mol zelf is blij met zijn vrienden, hij is nooit alleen. Maar de maan is wel altijd alleen, Mol gunt de maan iets bijzonders. Maar dat is moeilijk, vooral omdat de maan iedere dag van vorm verandert en de ene keer blijer kijkt dan de andere keer.

Een lied voor de maan is een prachtig verhaal over vriendschap in alle facetten.
Tel daarbij op dat het een mooi handzaam boekje is, vol prachtige illustraties van Mance Post en je hebt een boek dat echt een aanwinst in je boekenkast is!

Een lied voor de maan – Toon Tellegen & Mance Post
prentenboek, hardcover, 32 pagina´s, Querido Kinderboek
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share