Koken voor familie en vrienden

Als je fan bent van het kookprogramma MasterChef Australië, dan weet je het natuurlijk al lang dat Julie Goodwin de winnaar is van de eerste serie. Ook ik heb deze op de voet gevolgd, want een goed kookprogramma op de televisie is voor mij een heerlijk rustpunt op dag. En een goed kookprogramma is MasterChef Australië absoluut.

Bekend met dit televisieprogramma wist ik ook dat het eerste kookboek van deze eerste winnaar eraan zat te komen. Ik was al nieuwsgierig hiernaar geworden. Twee jaar na haar winst, ligt de Nederlandse versie (met een speciaal voorwoord van Julie Goodwin voor deze Nederlandse versie) dan in de boekwinkel.

Ondanks dat Julie één van mijn favorieten uit het programma was, valt het me een beetje tegen. Het boek zit vol heerlijke recepten van haarzelf en haar familie. Gerechten die zijzelf en haar familie nu en in het verleden regelmatig op tafel zetten. Gerechten vol nostalgie en liefde. Dit past goed bij de Julie Goodwin die we van het televisieprogramma kennen aangezien ze eigenlijk een moeder is die meedeed aan een kookprogramma. Gewoon iemand zoals jij en ik. Het boek is dus echt iets wat bij haar past. Waarom valt het dan zo tegen?

Een kookboek dat zo duidelijk neergezet wordt als “het kookboek van de eerste MasterChef Australië”, inclusief het zeer bekende logo van het televisieprogramma, brengt voor mij ook de illusie dat het boek ook over het tv-programma gaat. Met ins en outs, commentaar over de wedstrijd en recepten van gerechten die ze tijdens de competitie heeft bereid. Helaas komt de wedstrijd amper aan bod.

Begrijp me niet verkeerd. Dit kookboek staat vol heerlijke recepten die eigenlijk iedereen goed kan maken. Zonder poespas, die zeker een succes aan tafel zijn. Ik had alleen een andere verwachting van dit kookboek. Nu blijft Julie Goodwin met dit boek gewoon een mama met eigen eigen kookboek vol heerlijke familiegerechten, maar niet de geweldige kok die ze door het programma ook geworden is. Wat mij betreft een gemiste kans voor haarzelf. Desondanks ben ik wel benieuwd naar haar tweede kookboek dat eraan komt. Hopelijk zijn de recepten binnen haar familie nu op en laat ze meer van zichzelf zien…

Koken voor familie en vrienden – Julie Goodwin
Kookboek, paperback, 244 pagina’s, Van Dishoek
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Elke dag lekker koken [kookboek – 101 recepten]

Elke dag lekker koken….. ja dat willen we allemaal wel. Maar hoe doe je dat …