De bruiloft

Becky heeft de balans tussen het moederschap en haar carrière nog niet echt gevonden. Haar relatie met Steve staat daardoor onder druk. Daar komt nóg een stressfactor bij als haar vader Geoff opnieuw gaat trouwen met een vrouw die hij pas drie maanden kent. Becky vraagt haar vriendin Janie, die net bij een weddingplanner is ontslagen, om de bruiloft te organiseren. Helen, Becky’s moeder, is niet voor niets gescheiden, maar dit nieuws komt toch hard aan. En dan vindt ze zelf opeens een nieuwe liefde. De wat onconventionele dominee Mel die de huwelijksceremonie zal leiden, krijgt een crisissituatie thuis waardoor haar geloof opeens op de proef wordt gesteld.
Zo is de aanloop naar het huwelijk van Becky’s vader dus allesbehalve perfect en dat zegt uiteindelijk meer over degenen om hem heen dan over de bruiloft zelf.

Recensie
Een perfecte huwelijksdag of een complete mislukking?, dat is de centrale vraag van De bruiloft. De bruiloft is een heerlijk boek, waar je goed bij kunt ontspannen. Veel situaties in het boek zullen best herkenbaar zijn voor werkende moeders, al wordt het nodige uitvergroot. Geregeld dacht ik, pfff, blij dat het bij ons thuis toch wat minder hectisch is.

Het tempo is hoog met veel personages en nog meer (verrassende) ontwikkelingen. De bruiloft heeft een strakke structuur, waardoor uiteindelijk alles logisch in elkaar valt. Afwisselend draaien de hoofdstukken om één van de vier hoofdpersonen: Becky, haar moeder Helen, haar vriendin Janie en dominee Mel. Ieder heel verschillende vrouwen, met ieder hun eigen problemen, wat de herkenbaarheidsfactor vergroot. De eigenlijk belangrijkste vrouw, Monique, de aanstaande bruid, krijgt geen eigen hoofdstukken, maar dat is eigenlijk ook niet nodig.

Het voorgenomen huwelijk van Becky’s vader Geoff doet heel wat stof opwaaien bij iedereen. Want wat ziet hij toch in deze vrouw vraagt Becky zich af. Helen wordt op haar beurt aan het denken gezet over haar eigen leven na de scheiding van Geoff. Janie start met dit huwelijk haar eigen bureau als weddingplanner (en begrafenisondernemer, een verhaal apart) en heeft het niet makkelijk met de veeleisende aanstaande bruid van Geoff. En dominee Mel wordt ook op een heel eigen manier geraakt door Geoff.

De bruiloft is echt een boek om lekker mee weg te kruipen in een hoekje op de bank en even de rompslomp van alle dag mee te vergeten.

Meer informatie over de schrijfster Sophie King vind je hier bij haar Nederlandse uitgever.

De bruiloft – Sophie King
chicklit, paperback, 381 pagina´s, A.W. Bruna UItgevers
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Ode aan de liefde – Dirk Zeelenberg [recensie]

Ontroerende, hilarische en herkenbare verhalen over geluk in de liefde. ODE AAN DE LIEFDE TROUW-AMBTENAAR …

Share
Share