Pepernoten en beschuit met muisjes

Het is de tijd van pepernoten en taai taai, maar in Beekse Bergen wordt beschuit met muisjes gegeten. In het dierenpark werd namelijk zaterdagochtend, 16 november 2019, een gevlekte hyena geboren. Moeder Kaïdi en de pup maken het goed.

De geboorte is bijzonder te noemen, het komt namelijk niet heel vaak voor dat gevlekte hyena’s in dierenparken geboren worden. In Europa zijn 41 plekken waar deze dieren wonen, maar desondanks is dit slechts het zesde nest dat dit jaar ter wereld kwam. De laatste keer dat Safaripark Beekse Bergen hyena-pups mocht verwelkomen was in april 2018. En laat dit nu net een nest zijn waarvan wij hebben kunnen meegenieten! TrotseMoeders.nl was namelijk uitgenodigd voor het openingsweekend van het Safari Resort.

Ons verblijf was sowieso een onvergetelijke ervaring die nog mooier werd gemaakt doordat we onder begeleiding van een dierenverzorgster ’s morgens vroeg een wandeling door het prachtige park mochten maken en daar van heel dichtbij een baby hyena konden zien. Ga dus zeker binnenkort langs bij Beekse Bergen, het is echt zo mooi om mee te kunnen genieten van een hyena pup. Je gaat meteen met hele andere ogen kijken naar deze mooie dieren!

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Slapen aan de rand van de Savanne – gezinsvakanties in Beekse Bergen!

Slapen aan de rand van de Savanne, ontbijten met zicht op neushoorns, giraffen, struisvogels, zebra’s en …

Share
Share