Weerwolfnachtbaan

weerwolfnachtbaanDolfje en Noura gaan op schoolreisje naar de Efteling.
Terug bij school blijkt Noura weg.
Hoe kan dat? Dolfje wil meteen terug naar de Efteling.
Samen met opa Weerwolf, Leo en Timmie.
Hij moet Noura vinden!

In de Efteling komen bij volle maan vreemde wezens tot leven…
Bovendien is er een gevaarlijke samenzwering…
Wat betekent de Nacht van de Macht van Acht?
En wat willen al die heksen?


Recensie

Hier in huis zijn we gek op de Efteling en mijn zoon is ook nog eens gek op Dolfje Weerwolfje. Die twee samen in één boek is dus helemaal geweldig. We hebben dit boek al eens geleend van de bieb en nu dus gekregen ter recensie. Wat was mijn zoon blij met dit boek! Het verbaasde me dan ook niets dat hij direct in dit boek begon te lezen.

DSC01901Het verhaal gaat over een schoolreisje naar de Efteling. Op de terugweg hebben ze wel een hele rare buschauffeur en dan blijkt Noura ook nog eens verdwenen te zijn. Dolfje gaat samen met Leo, Timmie en opa terug naar de Efteling. En dan blijkt dat sprookjes tot leven komen. Zullen ze Noura op tijd kunnen vinden en redden?

Eigenlijk zijn alle boeken van Dolfje Weerwolfje leuk om te lezen. Maar zelf vind ik ‘Weerwolfnachtbaan’ toch wel het allerleukste boek. Puur omdat het verhaal zich afspeelt in de Efteling. De illustraties in kleur zijn helemaal geweldig; dit spreekt veel meer dan zwart/wit illustraties en het verhaal oogt gelijk een stuk leuker met illustraties in kleur.

Mijn zoon is nog druk aan het lezen in ‘Weerwolfnachtbaan‘, maar ik heb het idee dat hij dit boek meteen nog een keer gaat lezen, zodra hij dit boek uit heeft. ‘Weerwolfnachtbaan’ is niet alleen een leuk boek voor alle fans van Dolfje Weerwolfje, maar ook voor alle liefhebbers van de Efteling!

Weerwolfnachtbaan – Paul van Loon
Boek over Dolfje Weerwolfje wat zich in De Efteling afspeelt
Leesboek, hardcover,183 pagina’s, Uitgeverij Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2014-10-06 at 22.55.33

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Efteling Mens-erger-je-Niet Sprookjesboom

Als fan van zowel spelletjes als van De Efteling is het Efteling Mens-erger-je-niet bordspel van …

Share
Share