Hoe de sneaker de hak van de troon stootte

Waarom we hakken dragen

Vrouwen op hakken worden aantrekkelijker bevonden. Waarom? Dit blijkt uit onderzoek: je zet kleinere pasjes, je vrouwelijke vormen worden geaccentueerd doordat je lichaam zich anders positioneert (borst vooruit, billen naar achter). Ook voel je je vaak zelfzekerder op hakken en dat straal je uit. Bovendien verlengt het je benen en verkleint het je voeten. Allemaal zaken die je als vrouw dus aantrekkelijker zouden maken. En toen kwam de sneakertrend aanzetten. Plots dragen we dag in dag uit sneakers. Wil dat zeggen dat vrouwen niet meer stijlvol of elegant zijn? Natuurlijk niet! Maar we maken het ons misschien wel graag wat gemakkelijker. Je elke dag in oncomfortabele hakken wringen, daar heeft niemand zin in, toch?

Dress code

Sommige werkgevers geven hakken op als dresscode en soms is het gewoon een soort ongeschreven regel: iedereen doet het. Bij hostessenwerk en in nog een aantal andere sectoren zijn hakken vaak een must. Dan krijgt de hak toch een bitter kantje. Gelukkig kan je normaal gezien wel kiezen wat je aandoet en zijn we baas over eigen schoen! En als het dan even kan, kiezen we best wel eens comfort boven een dresscode.

De comfy sneakertrend

Jep, hoera voor comfy! Vergis je niet, comfy staat niet gelijk aan onvrouwelijk of stijlloos. Een toffe sneaker onder een jurkje of een rok staan vaak stoerder dan hakken. En thank god! Want een hele dag van hier naar daar rondhuppelen op torenhoge hakken is niet voor iedereen weggelegd. De eerste uren vallen vaak nog mee maar zoals je zelf wel weet, kan de pijn van urenlang op stelten hollen je serieus pijnlijke voeten opleveren. Een gewaarschuwde vrouw is er twee waard: voorzie daarom altijd een paar platte schoenen in je auto als reserve, voor als je het echt niet meer uithoudt.

Sneakers zijn dan een prima alternatief. Je outfit zal anders ogen, maar daarom moet een outfit met sneakers nog niet onderdoen voor die met hak, integendeel, in vele gevallen maken ze je outfit net leuker. Wil je je benen toch graag een paar extra centimeters geven maar vind je comfort ook belangrijk? Ook dan is er een sneaker voor jou! Wedge sneakers zijn even enorm populair geweest dankzij de ‘Bekett’ van Isabel Marrant en ze genieten nu nog steeds van hun succes. Dus, worden het zwarte hakken of zwarte sneakers? Wat zeg je? Dat kies je zelf wel? Dat dachten wij al!

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl
Share
Share