Toen kwam Sam & De raadsels van Sam [recensie]

In deze bundel staan twee spannende avonturen van Kix en zijn hond Sam:Sam - cover

In Toen kwam Sam  sluit Kix vriendschap met de prachtige, witte berghond die op een dag aan komt lopen. Maar Kix maakt zich zorgen, want stel dat de eigenaar Sam terug wil? Tijdens een bloedstollend spannende nacht moet Kix bewijzen hoeveel hij van zijn hond houdt.
In De raadsels van Sam verdwijnt Sam op een koude winterdag ineens spoorloos. Eerst maakt Kix zich geen zorgen, maar de hond komt niet terug. Wat moet Kix doen? Wachten? Of de spannendste zoektocht van zijn leven beginnen?

Recensie
Toen kwam Sam & De raadsels van Sam is het wat serieuzere werk voor kinderen die al een paar jaar kunnen lezen. Geen dunne boeken meer die snel uit zijn, maar een lekker dik boek (vooral omdat er in dit boek eigenlijk twee gebundeld zijn) dat je zelf kunt lezen. Een spannend avontuur met een hond in de hoofdrol voor zowel jongens als meisjes.

Sam - citaat 1
De verhalen zijn prettig geschreven en lezen snel. De hoofdstukjes zijn kort en overzichtelijk en worden afgewisseld door leuke illustraties van Philip Hopman. En de prijs, voor twee van die goede boeken in één, is zeer aangenaam.

Toen kwam Sam 1 Toen kwam Sam 2
Ik heb niet het hele boek gelezen, maar wel fragmenten en werd geraakt door de fijne schrijfstijl. Volgens mij is Toen kwam Sam & De raadsels van Sam een aanrader voor alle kinderen die van dieren houden. Dit zijn de boeken die lezen leuk maken.

De raadsels van Sam 2 Toen kwam Sam 1

Mijn jongste dochter van tien heeft het boek nog niet gelezen, ze legde het steeds wat schouderophalend aan de kant. Wat mij wel verbaasde, want een schattige mooie hond speelt de hoofdrol in Toen kwam Sam & De raadsels van Sam, en ze houdt van dieren …

Sam - citaat 2
Maar nog veel belangrijker, ze vindt de boeken van Edward van de Vendel, de auteur, over Sophie zo ontzettend leuk en heeft onlangs ook zijn boek over de okapi met veel plezier gelezen. Gisteren vertrouwde ze me toe dat nog niet tot haar was doorgedrongen wie het boek heeft geschreven en dat ze echt snel gaat beginnen, in de vakantie of zo … 😉
Misschien dat het volgende argument haar echt over de streep kan helpen …

Sam - schrijver met echte Sam
Het verhaal over Sam is namelijk gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De broer van Edward van de Vendel woont in Canada en in een zomer besloot Sam bij hen te gaan wonen. Edward was toen op bezoek bij zijn broer en heeft een boek geschreven over de gebeurtenissen. Achter in het boek staat de foto die ik hierboven heb gezet, van de auteur en de hond.

Toen kwam Sam & De raadsels van Sam – Edward van de Vendel
Jeugdboek, hardcover, 266 pagina’s, uitgeverij Querido
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Muk

Mark Haayema heeft al verrassend veel boeken op zijn naam staan en echt heel verschillende. …

Share
Share