De Gouden Boekjes van Toon Tellegen [luisterboek]

Toon Tellegen is een schrijver, dichter én arts en vooral bekend om zijn kinderboeken en de verhaaltjes die hij schreef voor De Gouden Boekjes. Een decennia oude serie kinderboekjes, met gezellige verhaaltjes, prachtige illustraties en hun gouden randje. De drie verhaaltjes die Toon Tellegen schreef voor de Gouden Boekjes zijn nu uitgebracht als luisterboek. Op een CD van circa 40 minuten heeft Toon Tellegen zelf de verhaaltjes ingesproken. De verhalen worden ondersteund met muziek van Floor Minnaert.

De verhaaltjes zijn:

  • Als Feda Slaapt: Feda heeft drie poppen, die op de plank boven haar bed wonen. Wanneer Feda slaapt en haar vader het licht uit doet, worden de eend, het konijn en de muis wakker en beleven bijzondere avonturen.
  • Mano de Brandweerjongen: Mano is een jongen die als baby al kon blazen als de beste. Hij kan zelfs zo goed blazen dat hij de brandweer bijstaat met vuur uitblazen en mensen redden. Daarom heet hij ook Mano de Brandweerjongen.
  • Waar is Mo: Mo is een bijzonder pienter meisje. Ze is uitgeleerd op school, ze weet alles. Mo kan rekenen, kent alle letters en weet bovendien hoe je olifanten moet redden en pannenkoeken moet bakken. Maar waar is ze dan nu?

Recensie
Mijn oudste dochter van 4 jaar is, net als ik, groot fan van luisterboekjes. Het is alleen op dit moment best lastig om boekjes te vinden die ze alleen kan luisteren. Voor Woezel & Pip wordt ze iets te oud, maar de Sprookjes van Grimm blijken voor mijn fantasierijke kind toch soms iets te spannend. Met de luister CD De Gouden Boekjes van Toon Tellegen is dit probleem compleet van tafel. Wat een heerlijk luisterboek! De verhaaltjes zijn heel toegankelijk. Gezellig, maar toch verrassend genoeg voor een vierjarige. Toon Tellegen heeft een prettige voorleesstem, die mij en mijn dochter aan de luidsprekerbox gekluisterd weet te houden. Ook de muziek is heel vriendelijk en echt een aanvulling op het verhaal.

Dit luisterboek is bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar, maar als ik hem op een drukke, chaotisch middag opzet… verstomd langzaam het getier en gekeet in de woonkamer. Na vijf minuten zitten er drie meisjes van 1 jaar, 2,5 jaar en 4 jaar in alle rust te luisteren naar  De Gouden Boekjes van Toon Tellegen. Wat mij betreft is dit luisterboek dus echt goud waard!

De Gouden Boekjes van Toon Tellegen – Toon Tellegen
Luisterboek, Uitgeverij Rubinstein
Bestel dit luisterboek hier >> 

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Buffalo Bill en De Kleine Zeemeermin [luisterboek en leesboek]

Ik ben dol op luisterboeken en heb een heleboel Vlaamse luisterCD’s. De Nachtegaal (ook geschreven …