Kanker – Keizer aller ziektes [DVD-documentaire]

kanker-dvd-serie-trotse-moeders-1Kanker. Sommige mensen spreken dit woord niet eens uit. De ziekte is gevreesd en wanneer je getroffen hebt, verlies je altijd. Al is het maar de tijd die het je kost om de behandeling te ondergaan om de blijven leven.

Bijna iedereen heeft wel te maken (gehad) met kanker. Vele mensen worden op een gegeven moment getroffen door deze ziekte, of maken mee dat iemand in hun nabije omgeving deze ziekte doormaakt.

B-motion heeft een indrukwekkende documentaire gemaakt, bestaande uit 6 afleveringen van ieder bijna een uur. Hieronder kun je de trailer zien van Kanker: keizer aller ziektes

Pulizer prijs
Al eeuwenlang en op alle werelddelen vecht de mens tegen kanker. Kanker, nog steeds doodsoorzaak nummer 1 in ons land en met recht keizer aller ziektes te noemen. B-motion presenteerde in oktober 2015 de DVD-uitgave Kanker: keizer aller ziektes, een zesdelige documentaireserie van Ken Burns, gebaseerd op het Pulitzer prijswinnende boek van Siddhartha Mukherjee (The Emperor of All Maladies: A Biography of Cancer). De indrukwekkende documentaire geeft niet alleen een kijkje in de geschiedenis van kanker, maar toont ook aangrijpende verhalen van patiënten en laat zien welke wetenschappelijke doorbraken kunnen leiden tot duurzame genezing.

Documentaire
De documentaire is een ware ‘biografie’ van kanker en toont de gehele geschiedenis van kanker; van de eerste beschrijvingen door de oude Egyptenaren tot de hightech laboratoria van moderne onderzoeksinstituten. Daarnaast laat de documentaire de menselijke kant van de ziekte zien, met emotionele verhalen van patiënten, artsen en onderzoekers en de zoektocht naar de wetenschappelijke doorbraak om genezing mogelijk te maken. De DVD bevat drie discs met de volgende inhoud:

Disc 1: Magic Bullets
Dit deel van de documentaire toont de eeuwenlange zoektocht naar een medicijn voor kanker.

Disc 2: The Blind Men and the Elephant
In dit deel komt de versnelling in onderzoek vanaf de jaren ’70 naar voren en de verbetering van behandelingen vanaf eind jaren ’90.

Disc 3: Finding the Achilles Heel
Het derde deel gaat over de (vermeende) doorbraken vanaf de eeuwwisseling en de laatste wetenschappelijke inzichten.

Siddhartha_Mukherjee_interview_still copySiddhartha Mukherjee
De documentaire is gebaseerd op het boek van Siddhartha Mukherjee, vooraanstaand wetenschapper en kankerarts bij Columbia University Medical Center. Voor zijn boek, The Emperor of All Maladies: A Biography of Cancer, door TIME Magazine uitgeroepen tot een van meest invloedrijke boeken uit de Engelse literatuur, ontving Mukherjee een Pulitzerprijs.

Bekijk op bol.comKanker: keizer aller ziektes is een intrigerende documentaire die u alle facetten van de ziekte toont: een digitaal overzicht voor medisch geïnteresseerden en een ‘must’ voor iedereen die direct of indirect met de ziekte in aanraking is geweest. De DVD’s kun je hier bestellen >>>>

kanker-dvd-serie-trotse-moeders-2

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

All My Life: gebaseerd op een waargebeurd liefdesverhaal. Zakdoeken meenemen!

Sinds ik kinderen heb, of eigenlijk al vanaf dat ik voor de eerste keer zwanger …