De schat van Paaseiland

Screenshot 2014-07-29 at 20.39.59Geronimo’s zus, Thea Stilton, verkeert in groot gevaar! Ze is alleen afgereisd naar het geheimzinnige en afgelegen Paaseiland om onderzoek te doen naar een eeuwenoude schat die daar verborgen ligt. Maar dan wordt haar familie ongerust …Thea heeft al een week niets van zichzelf laten horen! Wat zou er aan de poot zijn? De Stiltons pakken rattenrap hun koffers en reizen af naar Rapa Nui (Paaseiland) om haar te zoeken. Dit belooft een avontuur met snorharen te worden!

Recensie
De schat van Paaseiland is het 68e deel uit de serie boeken geschreven door Geronimo Stilton. Dit keer is Thea Stilton, de zus van Geronimo, in gevaar en Geronimo moet haar redden. Met hulp van vrienden en familie, want bij ontvangst van de noodkreet van Theo viel Geronimo al flauw …

imageIn het vliegtuigje van Wilde Wille reist het gezelschap af naar Paaseiland. Thea was hier onderzoek gaan doen naar een verborgen schat. Maar eenmaal op Paaseiland weet niemand iets over Thea …

De schat van Paaseiland is wat ik noem een echt Geronimo-boek, met vrolijke en afwisselende letters, onrustige maar aantrekkelijke lay-out en veel leuke en ook informatieve afbeeldingen.image

Ik vond dit keer het onderwerp Paaseiland wel erg leuk. Paaseiland is toch iets dat tot de verbeelding spreekt, vanwege de naam (gekregen omdat Jacob Roggeveen Paaseiland in 1722 op eerste paasdag heeft ontdekt), maar ook vanwege de enorme beelden die er staan.

imageJongste van 8 vindt het boek erg leuk. ‘Want de boeken van Geronimo zijn altijd leuk! En hij beleeft nu een heel spannend avontuur op Paaseiland. En daarover heeft mijn grote zus laatst een werkstuk geschreven!’ Dus …, oudste van 12 moet in de zomervakantie dit deel ook maar even gaan lezen denk ik maar zo.

Hoe het nou zit met die schat … Dat verklap ik niet! De schat van Paaseiland is gewoon een leuk Geronimo-boek om snel te gaan lezen! Leuk om voor te lezen vanaf een jaar of 6, 7, maar daarna ook al snel goed zelf te lezen.

De schat van Paaseiland – Geronimo Stilton
Jeugdboek, hardcover, 117 pagina’s, De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share