De Smoezels en de nieuwe oppas

Vanavond komt er een nieuwe oppas bij de Smoezels. Maar niemand heeft juffrouw Boender verteld dat smoezelkinderen heel anders zijn dan andere kinderen! Ze eten stinksoep en schoenzoolschnitzel in plaats van groentesoep. Ze spelen het liefste in de modder, want daar worden ze lekker smoezelig van. Juffrouw Boender trekt zich daar niets van aan: ze boent de smoezelgrot en wast de smoezelbaby met water en zeep. Als dat maar goed gaat…

Recensie
Mijn kinderen kregen een tijd terug het boek De Smoezels vieren een verjaardag. Direct waren ze gek op de Smoezels. Want de Smoezels houden van vies worden en zijn net wat anders dan anders. Dus ze waren laaiend enthousiast toen we De Smoezels en de nieuwe oppas kregen om te recenseren. Dit boek moest ik dan ook direct gaan voorlezen.

Het verhaal gaat over oppas Boender. Zij is een echte nette oppas en houdt niet van rommel en viezigheid. Oppas Boender  doet haar uiterste best om een heerlijke gezonde groentesoep te maken voor de Smoezels. Vervolgens besluit ze dat er nodig opgeruimd en schoongemaakt moet worden. IJverig gaat ze dan ook aan de slag om alles weer netjes en schoon te krijgen. Ze heeft echter niet door dat de Smoezels gruwelen van schoon en netjes zijn. De Smoezels besluiten dat alles weer vies en rommelig moet worden. En daar doen ze dan ook hun uiterste best voor…

Mijn kinderen moeten beide erg lachen om de streken van de Smoezels. Zelf zien ze het ook wel zitten om een oppas te hebben die alles voor hun opruimt. Dan hoeven ze zelf niks meer op te ruimen…  Ze waren al gek op de Smoezels, maar nou vinden ze de Smoezels nog cooler! Want de oppas een beetje plagen, blijft leuk. Vooral als het een hele nette oppas is, die alles schoon en opgeruimd wil hebben. De Smoezels is dan ook een heerlijk voorleesboek voor alle boefjes die niet vies zijn van een beetje modder en rommel.

De Smoezels – Erhard Dietl
Prentenboek, hardcover, 26 pagina’s, De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …