Flexibele neoprene UltraBib slabbetje van Bibetta

Waar ik bij mijn dochter trouw elke dag een slabber gebruikte werd ik daar bij mijn zoon wat makkelijker in, of beter gezegd lakser, maar misschien is dat niet de juiste bewoording. Mijn dochter had bijna elke dag een nieuwe slab nodig en wilde ik dat die fatsoenlijk voor haar buik hing dan moest ik hem strijken. Laat dat nou net mijn minst favoriete klusje zijn. Daarom nam ik bij mijn zoon liever het risico op een vies T-shirt dan steeds weer slabbers te moeten strijken. Inmiddels kom ik daarop terug, want een aantal dagen geleden kreeg ik het flexibele neoprene UltraBib slabbetje van Bibetta Large toegestuurd.

Toen ik hem voor het eerst zag werd ik meteen vrolijk van de feloranje kleur (tangerine) en enthousiast van de omkeerbare pocket onderaan de slab waardoor je eten en drinken makkelijk op kunt vangen. De slab is afgewerkt met stevige zigzagnaden, is makkelijk om te doen door middel van een stevige klittebandsluiting en is gemaakt van het flexibele – en vooral zachte – materiaal neopreen (wat ook gebruikt wordt voor wetsuits en duikpakken).

Om uit te proberen of de slab inderdaad waterproof is heb ik als eerste een glas water gepakt en over de slab naar beneden gegoten. Het stroomde er meteen vanaf, maar volgens Bibetta zal de stof beter absorberen naarmate de slab vaker gewassen is. Daarna heb ik de slabber expres vies gemaakt en met de hand schoongemaakt. Ook dit ging makkelijk, alleen duurde het langer dan verwacht voordat het volledig opgedroogd was, daarom wilde ik weten hoe lang het zou duren eer de slabber helemaal opgedroogd zou zijn wanneer ik hem volledig nat zou maken. Na het uitwringen kwam hij meteen terug in model en terwijl hij aan een haakje hing te drogen drupte er geen water naar beneden. Je kunt van Neopreen natuurlijk ook geen wonderen verwachten en gezien het feit dat hij zeiknat was duurde het maar twee uur voordat het volledig opgedroogd was. Dat vind ik een pluspunt en daardoor is deze slabber een aanrader om mee te nemen op reis. Je kunt hem overigens in de wasmachine wassen op dertig graden. Geadviseerd wordt hem daarna aan de lucht te drogen, maar hij kan eventueel in de wasdroger (koel programma).

Bibs banner 3-awards- 660wide

Het flexibele neoprene UltraBib slabbetje van Bibetta Large is te gebruiken in de leeftijd van 9 maanden tot 3,5 jaar, is makkelijk (opgerold) mee te nemen en is daarmee in zijn voordeel ten opzichte van de plastic variant die altijd teveel plaats inneemt. Ook sluit het goed aan op het lichaam en heeft het een goed formaat. Al met al ben ik zeer enthousiast en ben zeker van plan meer van dit merk aan te schaffen. Het is niet voor niets een product dat vijf prijzen heeft gewonnen, waaronder een tweede plaats bij de meest recente ‘Practical Parenting and pregnancy award’.

Het flexibele neoprene UltraBib slabbetje van Bibetta is verkrijgbaar in verschillende kleuren en prints en heeft een adviesverkoopprijs van € 8,95. Kijk voor meer informatie op www.bibetta.com

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Bibinez Slabbetje met opvangbakje

Klein, groot of een beperking? Het vrolijke slabbetje met opvangbakje van Bibinez in 4 maten …