Als ik auto had kunnen rijden was ik nu niet zwanger (van mijn beste vriend)

Als ik auto had kunnen rijden was ik nu niet zwanger (van mijn beste vriend)

Tess Jarvis, 28 jaar, telt de minuten af. Twee om precies te zijn. Eén streepje betekent dat de zwangerschapstest goed is uitgevoerd, twee streepjes betekent… eh, probleempje. Als bij een tweede test blijkt dat ze toch echt zwanger is, weet Tess niet of ze daar nou blij mee moet zijn of niet. Haar leven staat volledig op zijn kop. En hoe leg je dat nou uit, dat je dronken bent geworden en zwanger bent geraakt… van je beste vriend Jim? Jim vindt het eigenlijk geweldig om vader te worden, maar geen van beide durven voor een relatie te gaan, uit angst de vriendschap kapot te maken. Ze besluiten gewoon hele goede vrienden te blijven. Als Tess’ oude vlam Laurence dan ook nog opduikt, is de verwarring compleet. Worstelend met al haar gevoelens probeert Tess te wennen aan het idee van haat moederschap en de rol die Jim daarin moet krijgen.

Recensie

Wat een heerlijk boek! De eerste hoofdstukken worstelde ik even met de situatie. Per ongeluk zwanger van je beste vriend en hier eigenlijk niet zo blij mee zijn. Als moeder van 3 kinderen die alle drie meer dan welkom waren, is dat even raar om je in haar situatie te verplaatsen. Maar tegelijkertijd is dit intrigerend en spannend; ik wilde dit boek niet wegleggen, maar alsmaar verder lezen.

Het verhaal grijpt je aan en je leeft direct mee met Tess die een rollercoast van emoties meemaakt. Herkenbaar voor als je zelf zwanger bent geweest, ook al was die niet onverwachts van een beste vriend. Als eenmaal in het verhaal zit, wil je weten wat Tess beleeft en wat ze gaat doen. Door de treffende beeldspraak van de schrijfster beleef je dit boek alsof je er zelf bij bent. Wat me geweldig lijkt, want er zijn vele hilarische situaties die over de top zijn, maar tegelijkertijd ook zo herkenbaar!

Bij elk nieuw hoofdstuk was ik eerst even in verwarring doordat elk hoofdstuk start met een alinea met een quote en situatieschets van andere ‘echte’ vrouwen. Deze echte verhalen lijken losse fragmenten die nergen mee in relatie staan. Aan het einde van het boek valt dan het kwartje opeens en ervaar je zelf de meerwaarde en relatie van deze echte belevenissen in het boek. Briljant zo’n kadootje…

Als ik auto had kunnen rijden was ik nu niet zwanger (van mijn beste vriend) is een geweldig boek om te lezen. Zeker voor zwangere vrouwen en moeders! Met herkenbare emoties, geregeld hardop lachen en een heerlijk verhaal. Een absolute aanrader. Neem het mee op vakantie of lees het in je zwangerschapsverlof. Want je moet wel even de tijd hebben; je legt dit boek namelijk niet eerder weg dan dat je het uit hebt!

Als ik auto had kunnen rijden was ik nu niet zwanger (van mijn beste vriend) – Katy Regan
Roman, paperback, 318 pagina’s, A.W. Bruna

Lees ook:
Turbo mama
De Prendergast Road Kronieken
Wachten op de moesson

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Thriller [persoonlijke blog]

De laatste weken heeft Jonah erg veel nachtmerries. Dan klimt hij bij ons in bed …

Share
Share