Zeg kleine roodborst, wat zing jij stoer

Roodborstje Freek gebruikt zijn zang om indringers uit zijn achtertuin te houden. Hij doet dat vol overgave. En met succes. Maar als hij alle vogels uit zijn gebiedje wegjaagt…hoe vindt hij dan een vrouwtje?

– Met CD: Zing mee met Roodborstje, zing dan en luister naar het verhaal

Kleuters leren roodborstjes kennen. Een mooi verhaal en vier pagina’s vol informatie over de roodborst. Wist jij bijvoorbeeld dat een roodborst zijn gebiedje niet wil delen met andere vogels?

Recensie
Een prachtig verhaal over Freek, het roodborstje die het rijk voor zich alleen wil. Maar dan als het lente wordt, krijgt hij ineens lente-kriebels. Hij is verliefd, maar op wie? Freek weet het niet. Als hij dan ineens een vrouwtje roodborstje ontmoet, weet hij dat hij verliefd is op háár! Samen gaan ze een nestje bouwen en leven nog lang en gelukkig…

Behalve het verhaal, staat er achter in het boek nog veel leuke en interresante informatie over roodborstjes. Diverse illustraties laten zien hoe het leven van een roodborstje eruit ziet. Van een baby roodborstje tot een volwassen roodborstje. En van eieren tot aan het eten van de roodborstjes. Op deze manier krijgen kinderen een duidelijk beeld van hoe alles eruit ziet.

Achterin het boek zit een CD waarop het hele verhaal op een leuke manier verteld wordt. En als extraatje staat er nog een liedje op over roodborstjes. Er is gedacht aan de mensen die de tekst graag mee willen lezen; de tekst van het lied staat namelijk in het boek.

Mijn kinderen vinden dit boek erg leuk. Ze kunnen tijden kijken naar de prachtige illustraties en luisteren naar het verhaal en het lied op de CD.  Ook vinden ze het erg leuk om meer te weten over de roodborstjes. Vooral omdat we regelmatig zelf twee roodborstjes in de tuin hebben, is dit natuurlijk extra leuk. Als ze nou een roodborstje zien, vraagt mijn dochter of dat Freek het roodborstje uit het boek is. Zeg kleine roodborst, wat zing jij stoer is een boek vol informatie en schitterende illustraties én met een vertederend verhaal!

Zeg kleine roodborst, wat zing jij stoer – Sabine Wisman & Vera de Backker
Prentenboek, hardcover, 26 pagina’s, KNNV
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share