Koken voor kids moeilijk? Nee joh!

Toen mijn dochter 3 jaar geleden begon met vast voedsel wist ik één ding heel zeker: nooit geen potjes in mijn huis. Eigenlijk was mijn regel ‘als ik het zelf niet lekker vind, dan geef ik het mijn kind ook niet’. En dus begon ik maar zelf potjes te maken die ik vervolgens in groten getale invroor. Daarbij kookte ik meteen met smaak, en dan bedoel ik niet slechte smaakmakers zoals zout en suiker, maar juist veel verse en gedroogde kruiden. Gevolg? Mijn dochter eet echt bijna alles. Daarbij geloof ik erg in ‘echt’ eten. Geen zakjes, voorgekookte meuk, maar juist verse en biologische producten hebben de smaak.

Hieronder zie je een heerlijk recept voor de allerkleinsten en is heel simpel en gemakkelijk te maken, en natuurlijk… Lekker! Wat je nodig heb is:

  • een stukje witte vis, zelf gepaneerd
  • rijst
  • appelmoes
  • tuinerwtjes uit de diepvries
  • eventueel snufje kaneel

Kook de rijst en bak de vis lekker krokant in een scheutje olijfolie. Meng de rijst met de vis, doe er een flinke lepel tuinerwtjes door (zo uit de vriezer, zijn ze lekker knapperig), een lepel appelmoes en eventueel een snuf kaneel om het af te maken. Je kan het ook nog wat pureren, of de erwtjes even koken als je dat wat zachter wilt.

Deze gastblog is geschreven door Reineke Maarse van Cafe Reineke.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Leuk voor kinderen – kook-workshop met Tv-kok Hugo Kennis: ‘Tijd voor paprika’ [verslag]

Dat is nog eens een leuke uitnodiging, dacht ik toen ik de mail zag: Koken …