De populairste babynamen van 2015 – top 20 Nederlandse meisjesnamen

hart-muisjes-copyright-trotse-moedersDe Sociale Verzekeringsbank (SVB) is verantwoordelijk voor het uitbetalen van de kinderbijslag. Daardoor beschikken ze over een database met kindernamen en weten ze precies hoe Nederlanders hun pasgeboren kinderen noemen. De SVB heeft de lijst met populairste babynamen in 2015 vrijgegeven.

Eerder plaatsten we al de top 10 van België en de top 10 van Duitsland en nu is er uiteraard ook aandacht voor de meest populaire babynamen van vorig jaar in Nederland.

Uit cijfers van de SVB blijkt dat er ongeveer 86.000 meisjes geboren zijn in 2015. Al die meisjes kregen een van de 13.259 namen die ouders vorig jaar het mooist vonden voor hun kind. Er waren dus een heleboel kinderen die dezelfde naam kregen. Het vaakst werd de naam Emma gekozen: bijna 800 keer. Net als vorig jaar staat de naam Emma dus in de top 3, samen met de namen Julia en Sophie.

Hieronder de complete top 20 van 2015:

1. Emma
2. Julia
3. Sophie
4. Anna
5. Mila
6. Eva
7. Tess
8. Lotte
9. Sara
10. Zoë
11. Evi
12. Fenna
13. Lynn
14. Lisa
15. Saar
16. Fleur
16. Maud
18. Lieke
19. Sarah
20. Isa

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Populaire babynamen in 2022

Ieder jaar presenteert het SVB een top 10 van babynamen op basis van de aanvragen …