Asterix en Obelix en De Romeinse Lusthof op DVD en Bluray [recensie]

Screenshot 2015-05-07 at 10.15.46Asterix en Obelix weten de plannen van Julius Caesar altijd te dwarsbomen en hij is het meer dan zat. Caesar heeft een plan bedacht om voor eens en voor altijd van de Galliërs af te zijn. Hij beveelt zijn mannen om een nieuw Rome te bouwen om het dorp van Asterix en Obelix heen. Uiteraard proberen Asterix en Obelix hier een stokje voor te steken. De gebouwen van ‘De Romeinse Lusthof’ schieten echter als paddenstoelen uit de grond… Is Caesar onze helden dan toch te slim af?

Recensie
Bij het verschijnen van de bioscoopfilm Asterix en Obelix – De Romeinse Lusthof heb ik al geschreven hoe ik ooit fan ben geworden van de verhalen van deze Galliërs, klik hier om daarover te lezen >>>>

romeinse-lusthof-trotse-vaders-1

Niet vreemd dus, dat ik blij ben dat deze animatiefilm nu uit is op DVD en Bluray. En ik ben niet de enige: mijn kinderen sprongen een gat in de lucht toen ik de hoes van de Bluray liet zien. Omdat ze vakantie hebben, konden we hem meteen gaan kijken.

Dit is echt een film om thuis te hebben, er zitten zoveel leuke momenten in, die misschien de eerste keer niet opvallen, en de tweede keer wel. Details, net zoals in de boeken, die de verhalen zowel voor kinderen als voor volwassenen leuk maken.

Screenshot 2015-05-07 at 10.17.29Het verhaal is sowieso leuk: Julius Caesar heeft heel Gallië, behalve het dorp waar behalve Asterix en Obelix nog een groot aantal bekenden uit de boeken wonen, bezet. Hij probeert uiteraard om dit dorp te overwinnen, maar aangezien de druïde een toverdrank kan maken waardoor ze onoverwinnelijk zijn, moet hij een ander plan bedenken.

Screenshot 2015-05-07 at 10.16.16Hij laat, tot groot verdriet van Idéfix, het hondje van Obelix, een groot stuk bos rooien en maakt er een “Lusthof” waar Romeinse burgers zich gaan vestigen. De bedoeling is om op die manier te zorgen dat ook het dorp Romeins gaat worden.

romeinse-lusthof-trotse-vadersDat lijkt te gaan lukken, Romeinen gaan boodschappen doen in het dorp. Later verzinnen de Galliërs een tactisch tegenplan: ze gaan zelf in De Lusthof wonen. Komische ontwikkelingen en verhaallijnen met uiteraard een klassiek einde.

We hebben met het hele gezin (we hadden de film al twee keer in de bioscoop gezien) opnieuw genoten van De Romeinse Lusthof en deze animatiefilm zal nog vaak afgespeeld worden in ons gezin!

Bekijk op bol.comAsterix en Obelix – De Romeinse Lusthof
Animatiefilm, 90 minuten, eOne Entertainment
Bestel de DVD hier >>>>
Bekijk op bol.com Bestel de Bluray  (2D èn 3D) hier >>>>

Screenshot 2015-05-07 at 10.28.00

Voor de trailer van de film, klik hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

SCOOB! Een kwispelend avontuur

SCOOB! is het eerste volledig geanimeerde Scooby-Doo-avontuur voor de bioscoop. Deze animatiefilm is vanaf donderdag …