De glimlach van Aurélie

de glimlach van aurelie In het boek De glimlach van Aurélie lees je ode aan de liefde en aan culinair Parijs. Aurélie heeft namelijk een restaurantje in Parijs en is in de steek gelaten door haar liefde. Ongelukkig dwaalt ze door de stad en stuit in een boekwinkel op een mysterieuze roman. Als ze begint te lezen ontdekt ze dat zijzelf de hoofdpersoon is. Ze wordt razend nieuwsgierig naar de onbekende Engelse schrijver en probeert met hem in contact te komen. Tevergeefs. Maar Aurélie weigert op te geven en op een dag komt ze hem dan eindelijk op het spoor.

Recensie
De glimlach van Aurélie is een heerlijk roman om even mee weg te zwijmelen. Een verhaal dan makkelijk wegleest en waar je weg droomt naar die prachtige stad Parijs. Het verhaal is wat dun en voorspelbaar, maar wel zeer smakelijk geschreven.

de glimlach van aurelie 2Het verhaal wordt vertelt vanuit twee perspectieven. Vanuit Aurélie en vanuit het perspectief van de hoofdredacteur André Chabanais van de Engelse schrijver Robert Miller die het boek heeft geschreven dat Aurélie zo grijpt. Beiden draaien om elkaar heen wanneer Aurélie contact probeert te krijgen met deze Engelse schrijver wat juist André probeert te voorkomen. Dit maakt het boek erg vermakelijk.

Doordat het boek vanuit die twee perspectieven is geschreven, is het echt een pageturner. Je wilt continu weten hoe de een reageert op de acties van de ander. Het werkt dus echt als een sneeuwbal effect waarbij liefde de rode draad van het verhaal is. Een boek dat zo verfilmd kan worden; het is een romcom in de dop…

De glimlach van Aurélie is een heerlijk boek om mee op vakantie te nemen of mee weg te dromen in een weekend luierend voor de open haard.

De glimlach van Aurélie – Nicolas Barreau
Roman, paperback, 336 pagina’s, The House of Books
Bestel dit boek hier >>>>

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …