Lekker carnavallen in 2019? Dit moet je alvast regelen

Op 3, 4 en 5 maart 2019 is het weer zo ver: in het zuiden van het land wordt carnaval gevierd. Vind jij carnaval een geweldig feestje en wil je hier volgend jaar optimaal van genieten? Dan zijn er enkele dingen die je van tevoren moet regelen. In dit artikel zetten we deze zaken voor je op een rijtje.

Vrij vragen op je werk
De eerste dag van carnaval valt traditioneel op een zondag. Als je doordeweeks werkt, hoef je voor de eerste dag van carnaval dan ook geen vrij te vragen. Bij de tweede en derde dag van carnaval is dit anders. Deze dagen vallen namelijk op maandag en dinsdag. Werk je normaliter op deze dagen? Vraag ze dan op tijd vrij, zodat je gegarandeerd kunt carnavallen op maandag 4 maart en dinsdag 5 maart.

Tip: heb je geen zin om je dinsdag in te houden? Vraag dan ook vrij voor de woensdag na carnaval. Nu kun je dinsdagavond nog lekker los gaan en heb je woensdag meer dan voldoende tijd om bij te komen van carnaval, voor je weer moet werken.

Leuke carnavalskleding kopen
Met carnaval mag je je gek verkleden. Het maakt niet uit wat voor kleding je draagt: als je maar lekker gek doet en je je prettig voelt in je outfit. Wil jij je goed voorbereiden op carnaval 2019? Denk dan alvast na over je carnavalsoutfit en ga op tijd naar de feestwinkel om carnavalskleding dames te kopen.

Een oppas voor de kids
Sommige mensen vinden het geweldig om de kinderen mee te nemen naar de kroeg. Andere ouders laten de kids liever thuis. Ga jij ook liever op pad zonder de kinderen, zodat je nergens rekening mee hoeft te houden als je lekker in de kroeg staat? Regel dan op tijd een oppas voor carnaval.

Tip: houd er rekening mee dat veel kinderoppassen zelf ook gaan carnavallen. Het regelen van een oppas zal dan ook niet gemakkelijk zijn. Wie op tijd begint met zijn of haar zoektocht naar een oppas, heeft meer kans een goede oppas te vinden voor carnaval. Begin je te laat met zoeken? Dan is de kans groot dat je de kinderen toch mee moet nemen naar de kroeg.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

5 tips voor een onvergetelijke girls night out!

Eens in de zoveel tijd is het tijd voor een echte girls night out. Lekker …

Share
Share