Teken je slim

Ontdek wat het duurste schilderij ooit is en maak je eigen meesterwerk. Leer meer over het internationaal ruimtestation ISS en ontwerp zelf een ruimtestation. Waarvan wordt vuurwerk gemaakt en hoe komt het aan zijn prachtige kleuren? Kleur je eigen spectaculaire vuurwerkshow. Weet je welke de gevaarlijkste dinosaurussen zijn? Zoek ze op en geef ze allemaal dezelfde kleur. Kortom, een creatief doeboek boordevol feiten en weetjes.

Recensie
Is het een kleurboek? Een geschiedenisboek? Een leuke weetjesboek? Teken je slim is eigenlijk van alles een beetje. Voor kinderen zal het voornamelijk een leuk doeboek zijn waar ze uren zoet mee kunnen zijn. Het leuke is echter dat ze – spelenderwijs – er ook heel veel van opsteken. Want de teken- en kleuropdrachten vertellen namelijk leuke wetenswaardigheden. Zo leer je waarom piraten altijd maar mannen zijn en dat Blackbeard een angstaanjagende, beruchte piraat was met wilde ogen en warrig haar. De bijbehorende opdracht is het piratenschip af te maken en de bemanning er bij te tekenen. Hier kun je dus volop je creativiteit in kwijt!

Maar ook leer je welke dieren er juist op de Noordpool leven en welke op de Zuidpool. Wat is het verschil precies van deze twee tegenoverliggende polen? Jij bepaalt wat de ijsberen in het noorden doen en kun je spelende pinguïns tekenen in het zuiden. De onderwerpen zijn zeer divers dus er zitten altijd wel opdrachten bij die je kind erg aanspreken. Ook is er voldoende variatie in de opdrachten, zodat kinderen het niet snel zat worden. Met Teken je slim komen we de gure herfst en de koude winterdagen wel door!

Mijn dochter is een echte creabea en ze zal de genen van mij daarvoor wel hebben doorgekregen. De teksten in het boek zijn voor haar nog wat te lastig om helemaal zelfstandig te lezen, maar de opdrachten vind ze geweldig om te doen! Zelf ben ik ook erg gecharmeerd van het boek. Ik zie mijzelf ook wel wat van die opdrachten maken…

Een mooi, creatief en leerzaam boek voor kinderen vanaf circa 8 jaar. Dan kunnen ze zelfstandig de opdrachten lezen en maken. Wanneer je zoon of dochter dol is op tekenen en kleuren is dit boek ook heel erg leuk als ze jonger zijn, maar dan zul je de opdrachten zelf moeten voorlezen. Kinderen zijn leergierig en ik merk dat mijn dochter heel wat weetjes onthoudt en dus is dit boek absoluut een aanrader!

Teken je slim – Elinor Duffy
Informatief/Creatief, paperback, 112 pagina’s, Lannoo
Bestel dit boek hier>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Leuke nieuwe buren

De echte fans van Jane Fallon zeggen dat het een totaal ander boek is dat …

Share
Share