Jamie in 15 minuten

De titel van dit kookboek “Jamie in 15 minuten” doet mij vermoeden dat er lekkere recepten in staan, die snel klaar zijn. Ook is mijn verwachting dat de gerechten makkelijke ingrediënten bevatten, zodat de gerechten uit dit boek zelfs op doordeweekse dagen tevoorschijn worden gehaald.

Ik bekijk allereerst de inhoudsopgave. Zo te zien bevat dit kookboek voor elk wat wils, de hoofdstukken heten achtereenvolgens: Kip, Rund, Varken, Lam, Vis, Pasta, Soep & sandwiches, Groenten én Ontbijt. In de inleiding lees ik dat Jamie Oliver voor de gerechten in dit boek over de hele wereld inspiratie heeft opgedaan. Ook dat beloofd veel goeds, vind ik. Ik hou bijvoorbeeld van lekkere kruidige internationale recepten.

Aangezien ik van plan ben om morgen de wekelijkse boodschappen te doen, besluit ik het boek door te bladeren en gerechten die me lekker lijken te markeren. Ik besluit dat ik de drie allerlekkerste recepten ga maken. In het begin lukt het me nog wel om een goeie selectie te maken, maar eenmaal bij de pasta’s aanbeland gaat het “mis”: Wat zien die er heerlijk uit! Ook bij het hoofdstuk “Soep & sandwiches” loopt het water me in de mond. En omdat wij thuis nogal gek zijn op (bijna) alle soorten groenten, springt ook het hoofdstuk “Groenten” er voor mij uit. Als ik het hele boek heb doorgebladerd heb ik 20 recepten gemarkeerd en het is best moeilijk om daar nog weer 3 gerechten uit te kiezen die ik de komende week ga maken. Ze zien er allemaal zo lekker uit!

Ik besluit voor deze recensie 3 gerechten uit verschillende categorieën uit te proberen:
Groenten: Groentecurry uit Kerala
Soep: Pompoensoep
Ontbijt: Supersmoothie “Groen” met onder andere Spinazie

De recepten
De groentencurry uit Kerala smaakt heerlijk! Wel ben ik 30 minuten bezig met het bereiden in plaats van de beloofde 15 minuten. Ik denk dat Jamie Oliver er – net als in zijn tv-programma – vanuit gaat dat je al je ingrediënten al gesneden, gewassen enzovoort hebt voorbereid. Ik had dat niet en dat zal de reden zijn dat ik er 30 minuten mee bezig ben. Ik ontdek nog een klein foutje in de beschrijving. Een aantal ingrediënten moeten namelijk “door de rijst in de braadpan”, terwijl ik op de foto bij het gerecht toch echt zie dat de rijst apart gehouden is. Ik besluit de foto aan te houden en volgens mij is dat ook hoe het recept bedoeld is.

Ook de pompoensoep smaakt top. Ik maak een grote pan vol en vries de helft in voor volgende week. Dan mag ik namelijk weer aan ‘t werk na bijna 4 maanden zwangerschapsverlof. Ook hier ben ik wel weer een half uurtje mee bezig. Het snijden en het zacht koken van de groenten heeft toch wel wat tijd nodig.

En tot slot de supersmoothie. Jummie! Dit is weer een keer een andere manier van groenten binnenkrijgen. Lekker en gezond bij het ontbijt en snel gemaakt.

Mijn conclusie
Wat een heerlijke recepten bevat dit boek! Het zijn nét even wat apartere recepten met vrij alledaagse ingrediënten. Voor recepten van 15 minuten vind ik wel dat er veel ingrediënten benodigd zijn. Je mag er dan in de keuken niet zo lang mee bezig zijn, het boodschappen doen voor deze gerechten kost wel meer tijd dan gemiddeld. Daarom zou ik het boek niet aanraden als je op zoek bent naar recepten die je “even snel” maakt als je thuis komt uit je werk. Wel is het een superleuk kookboek voor op je vrije dag of in ‘t weekend als er vrienden komen eten. Dan zet je én iets “anders dan anders” op tafel én heb je voldoende tijd om bij te kletsen met die vrienden die je toch al veel lang niet hebt gesproken…

Binnenkort ga ik de Falafelwraps, Avocado op toast en Dahlcurry uitproberen. Dit boek is om enthousiast van te worden!

Jamie in 15 minuten – Jamie Oliver
Kookboek, hardcover, Kosmos
Bestel dit boek hier>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share