Alibi – thriller van Denise Mina

Denise Mina studeerde rechten aan de universiteit van Glasgow. In 1998 ontving ze de John Creasey Dagger voor het beste misdaaddebuut van de Crime Writers’ Association voor Garnethill. En sindsdien heeft ze vele thrillers geschreven maar ook andere dingen gedaan, zoals radio- en televisieprogramma’s presenteren en meewerken aan de Graphic Novels van de Millenium trilogie. 

Verschillende thrillers van haar zijn onderdeel van een serie, zoals de Detective Alex Morrow serie. Het boek Alibi is een boek wat geen onderdeel uitmaakt van een serie en is het meest recente boek van Denise Mila en tevens het eerste wat ik van haar ga lezen.

Algemene informatie over Alibi
In Alibi van Denise Mina, de Schotse queen of crime, luistert Anna McDonald tijdens het klaarzetten van de schoolspullen van haar kinderen naar een truecrimepodcast. Dan staat haar beste vriendin Estelle voor de deur en komt haar man de trap af met een koffer in zijn hand. Ze vertrekken samen en nemen de kinderen mee. Anna blijft in shock achter.

Nu haar leven ineengestort is, zoekt ze afleiding in de podcast; over een gezonken jacht en een vermoord gezin, met een vleugje corruptie en machtsmisbruik. Dan ontdekt Anna dat ze een van de genoemde slachtoffers uit een vorig leven kent en raakt ze ervan overtuigd dat ze weet wat er is gebeurd. Dat betekent dat ze haar verleden niet langer verborgen kan houden. Ze besluit op jacht te gaan naar de waarheid, maar ze beseft niet dat daarmee alles waarvoor ze zo hard gewerkt heeft als een kaartenhuis zal instorten.

Alibi – Denise Mina
Paperback, 325 pagina’s, uitgeverij Ambo|Anthos

Mening
Wow, wat een vaart zit er in dit boek. Het maakt het niet tot het meest geloofwaardige boek wat ik dit jaar gelezen heb, maar het neemt je wel meteen mee in het verhaal en alle verhaallijnen die daarmee samenkomen. Om te beginnen natuurlijk het verhaal van Anna, die ineens verlaten wordt door haar echtgenoot die er met haar beste vriendin, en haar kinderen, vandoor gaat. De man van haar beste vriendin is een bekendheid en heeft anorexia. Anna zelf heeft een heel verleden waar ze afstand van heeft gedaan. Samen zijn ze een onwaarschijnlijk duo op zoek naar de waarheid over een gezonken jacht. Die boot is van iemand die Anna in haar verleden ontmoet heeft en zo komt haar verleden weer erg dichtbij.

Ik vond het boek spannend, en bijzonder prettig geschreven. Met humor. Maar ook met een prettige manier om moeilijke onderwerpen toch bespreekbaar te maken.

Ze schrijft echt goed, deze Denise Mina. Ik ga zeker ook andere boeken van haar lezen. Aanrader.

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share