Hoofdluis

Screenshot 2014-01-01 at 23.00.56Het is niet gevaarlijk, maar wel enorm vervelend: hoofdluis! Hoofdluizen zijn kleine insecten. Ze zijn een paar millimeter groot en goed met het blote oog te zien wanneer je weet hoe je er naar moet zoeken. Ze kunnen niet springen, maar kruipen over de hoofdhuid en de haarwortels en veroorzaken daardoor jeuk.

Kinderen met hoofdluis kunnen eenvoudig andere kinderen “besmetten”doordat de luizen van het ene hoofd naar het andere kunnen overlopen wanneer kinderen bijvoorbeeld gezellig samen in een boekje aan het kijken zijn.

Luizen houden van warme, behaarde huid en leggen daar eitjes (neten genoemd) die na ongeveer één week uitkomen. Vandaar dat zonder “behandeling” een een luizenprobleem niet zomaar over gaat. Iedereen kan luizen krijgen, het heeft niets te maken met een slechte hygiëne of onvoldoende verzorging. En iedereen kan er ook weer van af komen en in onderstaand filmpje van de RIVM staat duidelijk uitgelegd dat alleen kammen, kammen (en nog eens kammen!) afdoende helpt. En volhouden!

Bovenstaand filmpje is een aanrader voor iedereen die met hoofdluis te maken krijgt en dat is dus vrijwel iedereen met een kind wat naar school gaat. Kijken dus, zodat je weet waarop je moet letten om er op tijd bij te zijn en zodat je kunt zien hoe je moet handelen wanneer ook jouw kind er een keer mee te maken krijgt!

Screenshot 2014-01-01 at 22.59.37

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Schoolpleinmoeders – lief, leed en luizen [recensie van het nieuwste boek van Meester Mark]

Verlegen buitenbeentjes en vileine roddeltantes; ouders die sidderen voor hun eerste tienminutengesprek en oude rotten …

Share
Share