Met de tweeling in Frankrijk – verslag [deel 3]

Na twee verslagen vol plezier en zon, was het helaas tijd voor een paar minder goede dagen. Mijn dochter had pech: ze had zoveel pijn aan haar voet dat een bezoek aan een ziekenhuis noodzakelijk was. Na de intake op de Eerste Hulp zocht ik op wat het woord grève betekende, wat overal te zien was. En nu heb ik dus een nieuw Frans woord geleerd wat ik niet meer zal vergeten: grève = staking….

Een staking op de Eerste Hulp, dat betekende uiteindelijk dat we er 8 uur zoet waren. De artsen waren wel erg aardig en we hebben de meeste tijd in een aparte kamer doorgebracht. Op een gegeven moment heb ik lekkere gebakjes en koeken gekocht in de ziekenhuiswinkel en hebben we ‘gepicknickt’. Toen we eenmaal aan de beurt waren, ging het erg vlot. Onderzoeken, röntgenfoto’s, overleg, medicijnen, dat was in een half uurtje klaar!

Toen we terug waren ben ik nog een mooie avondwandeling gaan maken met mijn jongste en onze pup. Bij terugkomst was er een gezellig kampvuur op camping Aux Rives du Soleil waar een heleboel mensen zaten te praten. Zo mooi om te zien! Onderstaande foto is van een dag later, toen was er een live optreden en was het wederom heel erg gezellig.

We waren dubbel zo blij met ‘onze’ camping met een zieke in huis. Voldoende comfort, ook bij heftige regen en onweer, en op de camping zelf veel vermaak. Er is een heuse kinderboerderij met alpaca’s, pony’s, geiten en kippen.

De speelweide heeft speltoestellen voor jonge kinderen, maar er is ook voldoende te doen voor oudere kinderen (en volwassenen). Er is een jeu-de-boules baan en er zijn maar liefst twee tafeltennistafels. En de omgeving leent prima voor wandelingen!

Wat ook prettig was bij regenachtig weer, was het houten terras wat we voor de caravan hadden. Zo konden we tussen de buien door toch buiten zitten, omdat we geen last hadden van de natte grond. Zo bleef ook de caravan netjes.

Toen de voet van mijn dochter minder pijn ging doen, had ze nogmaals pech: ze werd ’s nachts enorm ziek. Wat was ik blij dat we een eigen toilet en badkamer hadden! En op de camping was een wasmachine die door iedereen gebruikt kan worden (er is ook een droger, maar we maakten gebruik van het droogrek bij de caravan).

Het was pech, maar het heeft onze vakantie niet verpest. Mijn dochter was vooral blij toen ze weer opknapte en we hebben nog een paar mooie dagen gehad voor we weer naar huis gingen. Daarover meer in het laatste verslag!

Hieronder het eerste verslag:

Met de tweeling in Frankrijk – verslag [deel 1]

En het tweede verslag:

Met de tweeling in Frankrijk – verslag [deel 2]

Wordt vervolgd….

Voor meer informatie over camping Aux Rives du Soleil, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Expeditie Archeon – kamperen in Archeon [verslag deel 2]

Kamperen in Archeon, dat is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je …

Share
Share