Kleuren

Dankzij haar schitterende collectie kleding, accessoires en stationery is de Britse designgoeroe Orla Kiely ook in Nederland geen onbekende meer. Haar werk kenmerkt zich door bijzondere patronen, kleuren en texturen, en de ritmische herhaling daarvan, waardoor een heel bijzonder grafisch effect ontstaat. Haar ontwerpen doen enerzijds heel modern aan, maar appelleren ook duidelijk aan het retrogevoel dat nu zo in trek is.

Recensie
Een luxe kartonnen boekje voor de kleintjes over kleuren. De buitenkant van het boekje deed me gelijk denken aan foto’s van toen ik klein was. Jaren 70, retro noemen ze dat geloof ik. De kaft is mooi en stevig, zal waarschijnlijk niet snel stuk gaan. Ook de binnenkant ziet er retro uit, geen felle kleuren.

Na elke bladzijde die je omslaat leert je kind 1 kleur en 1 woordje erbij. Op elke pagina een reeks aan kleurschakeringen. Mijn zoon van 22 maanden heeft inmiddels de echte boeken ontdekt. Tussen een stapel boeken pakte hij feilloos dit kleine vierkante boekje eruit en begon te ‘lezen’. Doordat de omslag wat groter is dan de inhoud, kost het hem moeite om de bladzijden om te slaan, maar dat is weer goed voor de fijne motoriek.  Een “boekuh” voor mijn dreumes om eindeloos te lezen en te leren. Had ik het boekje in de winkel gezien dan had ik het nooit gekocht. Zo blijkt dat het juist leuk is om verschillende soorten boekjes aan te bieden aan je kleintje.

Kleuren – Orla Kiely
Hardcover, 22 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Sandra

tiggelman@msn.com'
Moeder van 6 kinderen: 1. Een meisje van 13. Zit in de tweedeklas van het voortgezetonderwijs en volgt tweetalig het gymnasium. Een bijdehandje. 2. Een jongen van 10. Gaat naar openbaar Daltononderwijs en zit in groep 7. Een dromer. 3. Een jongen van 8. Heeft PDD-NOS (vorm van autisme). Krijgt scholing op een cluster IV school, dat is speciaal onderwijs. Een verkenner. 4. Een jongen van 2. Gaat 1 dag per week naar de creche. Een ondeugd. 5. en 6. Tweelingbroers. Zijn nog baby's. Zij gaan 1 dag per week met nr. 4. naar de creche. De oudste is een driftkikker en de jongste een mak lammetje. Ik ben getrouwd met hun vader en beide zijn we werkzaam in de gezondheidszorg. Mijn man fulltime en ik 2 dagen per week. 1 dag in de week is papa thuis.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …