Van jou [recensie]

Hoofdpersonen Riley en Lexie zijn al sinds hun vroege jeugd verkikkerd op elkaar, maar het leven heeft hen in een andere richting geleid. Toch kunnen ze elkaar niet vergeten. Als Riley vanwege een ziekenhuisopname van zijn vader terugkeert naar de plaats waar hij opgroeide, moet hij dan ook meteen aan Lexie denken. En het duurt niet lang voordat hij haar ontmoet – en zijn hart opnieuw aan haar verliest. Maar ze hebben allebei heel wat meegemaakt en dat maakt de liefde er niet makkelijker op. Kan er opnieuw iets opbloeien tussen hen, of staat het verleden in de weg? 

Recensie
Van jou is de derde roman van Sophie Jackson (afgezien dan van de beide novelles gebundeld in ‘Samen‘ die ook bij de serie horen). Sophie Jackson is de auteur van bijzonder populaire, hot en steamy new adults. Ik moet zeggen dat ik ze ook iedere keer met bijzonder veel plezier lees!

In Van jou staat de derde man van de inmiddels bekende vriendenkring centraal, Riley. Riley en Carter (Stuk van jou) hebben elkaar indertijd in de gevangenis leren kennen. Max (Stil van jou) werkt in de garage die Riley in New York runt en Tate, een oudere broer van Riley, is de therapeut van Max.

De centrale vrouw is Lexie. In Van jou speelt het verleden een belangrijke rol. Lexie en Riley kennen elkaar al sinds hun jeugd. Al toen hij acht was, werd Riley verliefd op Lexie. Ze werden vrienden en zo op hun zeven-, achttiende kregen ze een relatie. Maar door de omstandigheden liep hun relatie stuk. Een paar keer hebben ze elkaar nog ontmoet, de aantrekkingskracht was nog niet voorbij en de vonken vlogen er (in seksueel opzicht) bij iedere ontmoeting vanaf. Maar toch, een relatie is het nooit meer geworden en Lexie en Riley zijn uit elkaar gegroeid. Tot ruim voorbij de helft van Van jou is in ieder hoofdstuk een deel gereserveerd voor het verhaal uit het verleden. Di is geen chronologisch verhaal, maar zijn fragmenten die op dat moment passen bij het lopende verhaal.


In het nu ontmoeten Riley en Lexie elkaar weer en geleidelijk onderzoeken ze of er misschien toch een toekomst voor ze in zit. Tegen de achtergrond van dit alles is er in Van jou volop aandacht voor de moeizame relatie van Riley met zijn vader. Ook leren we zijn moeder en vooral de drie broers van Riley kennen.

Van jou is voorlopig het laatste deel van de serie. Voorlopig, want Sophie Jackson is bezig aan een nieuw boek. Een stand alone met een totaal andere hoofdpersoon en geschreven in een andere stijl. Dit vertelde ze me tijdens het interview dat ik onlangs met haar had. Voorlopig, want ik kreeg ook de indruk dat ze niet uitsluit nog meer delen van de serie te schrijven. Riley heeft ook vast niet voor niets zoveel broers. Denk ik …

Toch vind ik Van jou niet het leukste deel van de serie. Ik ben er niet zo door omver geblazen als door ‘Stuk van jou’. En ik denk dat dat vooral komt doordat ik Lexie niet zo leuk vond. Ze irriteerde me, ik vind dat ze zich teveel als slachtoffer gedraagt … ik ben niet zo onder de indruk van haar als ik van Kat en Grace ben.

Dat neemt niet weg dat Van jou weer een heerlijke new adult is met spannende mannen, zinderende scènes en veel feel good. Met andere woorden, een boek dat je moet gaan lezen als new adult-liefhebber en zeker als fan van Sophie Jackson!
Hier vind je een inkijkexemplaar én kan je het eerste hoofdstuk lezen.

Van jou – Sophie Jackson
New adult, ebook, 270 pagina’s, Uitgeverij Zomer & Keuning
Bestel ‘Van jou’ hier >>>>

Hieronder het interview met Sophie Jackson:

Sophie Jackson was in Nederland!

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Stilte [recensie]

Stilte van Mia Sheridan vertelt het heftige verhaal van Bree, die om een traumatische ervaring …

Share
Share