Floor regelt een feestje

floor-regelt-een-feestje-recensie-copyright-trotse-moeders-albertine-1Regel 1: Als je juf jarig is en je krijgt een leuk idee om haar te verrassen, mag je best iets meer versieren dan alleen haar stoel. Floor heeft zich opgegeven om de stoel van haar jarige juf te versieren. Maar waarom ophouden na de stoel? Of na het lokaal, of de gang, of Van Margreet krijgt Floor een kettingbrief waarmee je wel 3125 stuiterballen kunt krijgen! Maar wanneer komt de eerste nou eens door de brievenbus? En als Floor naar het verkleedfeest op school gaat, had ze beter een waterbestendig kostuum aan kunnen trekken..

Recensie
Toen Babette het boek “Floor regelt een feestje” van schrijfster Marjon Hoffman in handen kreeg, duurde het niet lang voor ze erin begon te lezen….
Het grappige is dat haar zusje Floortje heet, dus dat maakte het NOG leuker!

floor-regelt-een-feestje-recnesie-copyright-trotse-moeders-albertine-6 floor-regelt-een-feestje-recnesie-copyright-trotse-moeders-albertine-5

In no-time had ze het boek uit! Het las dus lekker makkelijk weg.

Toen ik haar een poosje later vroeg of ze er al een leuk verslagje over had gemaakt, zei ze :”Oh nee, maar dan ga ik ‘m eerst nog een keer lezen!”
En werkelijk waar, het duurde niet lang, of ze had het boek WEER uit!
Nou, dat zegt genoeg ; als het geen leuk boek geweest was, was ze er niet vol enthousiasme weer aan begonnen….

floor-regelt-een-feestje-recnesie-copyright-trotse-moeders-albertine-3

Het grappige van dit boek is dat het niet ingedeeld is in hoofdstukken, maar in “regels”.
Ieder hoofdstuk begint dus met een (handgeschreven) regel….

floor-regelt-een-feestje-recnesie-copyright-trotse-moeders-albertine-2

Zo begint het boek met “regel 1” : Als je juf jarig is en je krijgt een leuk idee, mag je best iets meer versieren dan alleen haar stoel.floor-regelt-een-feestje-recnesie-copyright-trotse-moeders-albertine-4

Ook zijn er oa de regels : Als er ineens een nieuwe rage komt en je zeurt erover bij je ouders, moet je nooit opgeven……en : Als je je vergist en je doet je best om het goed te maken, mag niemand boos op je zijn!
Wijze levenslessen dus, haha!

Babette heeft haar mening gegeven in een verslagje en ze heeft er ook maar wat mooie illustraties bij gemaakt….(ik ben een TrotseMoeder 🙂 )
Lees het maar eens…..

floor-regelt-een-feestje-recnesie-copyright-trotse-moeders-albertine-babette

Marjon Hoffman heeft gelukkig nog meer boeken over Floor geschreven. Goed idee voor de decembermaand!

Floor regelt een feestje – Marjon Hoffman
Bekijk op bol.comHardcover, 128 pagina’s, uitgeverij Ploegsma
Bestel dit boek hier >>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Lieke is verliefd [recensie]

Lieke is verliefd op Sam. Ze vertelt het aan niemand. Maar Eva merkt het best! …