Een nacht vol herrie

Bij het licht van de maan en sterren wil Geel knus gaan slapen op zijn tak in de olijfboom. maar Rood denkt daar heel anders over. Hij wil graag lekker hard op zijn tokkelding spelen. Wordt het herrie tussen de twee heel verschillende vriendjes?

In het prentenboek, Een nacht vol herrie gaat het verhaal over Geel en Rood. Ze wonen samen in een olijfboom. Dat is meestal heel gezellig. Maar ze zijn het ook wel eens niet met elkaar eens. Zoals op de avond dat Geel graag wil slapen, maar Rood nog even op zijn tokkelding wil spelen. Geel wordt erg boos op Geel, want hij kan niet slapen als Rood op zijn tokkelding speelt. En Rood is boos op Geel, want hij kan niet op zijn tokkelding spelen als Geel wil slapen. Hoe moeten ze dit nu oplossen? Geel en Rood praten niet meer met elkaar. Rood hoort nu hoe stil de nacht is. Hij begint zachtjes te tokkelen. Geel vindt het mooi. Rood vindt het ook mooi. Dan krijgen ze een goed idee, Rood speelt een lief en zacht melodietje voor Geel en zo kan Geel lekker slapen en Rood op zijn tokkelding spelen.

Recensie
Op de voorkant van dit boek zie je de twee wezentjes Geel en Rood op een tak zitten. Rood speelt op een muziekinstrument en Geel zit met een kussen over zijn hoofd. Mijn zoon moet lachen om het plaatje en vraagt zich af waarom het gele diertje een kussen over zijn hoofd houdt. Als we het boek uit hebben, kan mijn zoontje precies navertellen waarom het gele diertje een kussen over zijn hoofd hield. Het verhaal is dus goed te begrijpen. De uitgeverij van Een nacht vol herrie geeft aan dat het boek geschikt is voor kinderen vanaf 2 jaar. En daar ben ik het helemaal mee eens. De teksten zijn kort, maar duidelijk. De illustraties zijn niet heel spannend gemaakt, maar ik vind dat Geel en Rood leuk zijn neergezet en de illustraties passen goed bij het verhaal. Later deze week lees ik het verhaal voor aan mijn buurjongetje van 2,5 jaar en ook hij luistert aandachtig. Doordat het verhaal niet te lang is, kan ook hij zijn gedachten er goed bij houden. Wat mij betreft een leuk prentenboek, ideaal als verhaaltje voor het slapen gaan.

Een nacht vol herrie – Josh Selig
Prentenboek, hardcover, 32 pagina`s, Van Goor
Bestel dit boek hier>>>>

 

 

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …